Nekdanji hokejski šampion se je utopil

V starosti 35 let je preminil Ray Emery, ki je moštvu Chicago Blackhawks pred petimi leti pomagal osvojiti Stanleyjev pokal.
Fotografija: Ray Emery je preminil v 36. letu starosti. FOTO: Patrick Smith/AFP
Odpri galerijo
Ray Emery je preminil v 36. letu starosti. FOTO: Patrick Smith/AFP

Montreal – Včeraj je v domačem Hamiltonu v starosti komaj 35 let preminil kanadski hokejist Ray Emery, ki je moštvu lige NHL Chicago Blackhawks pred petimi leti pomagal osvojiti Stanleyjev pokal. Kot so sporočili lokalni možje postave, so vratarja, ki si je med elito v dresih štirih različnih klubov kruh služil enajst sezon, pogrešili med plavanjem s prijatelji v pristanišču Hamilton, mrtvega pa so ga našli včeraj popoldne v bližini mesta, kjer so ga tudi nazadnje videli živega.


Odličen soigralec, še boljši prijatelj


Vzrok smrti uradno še ni potrjen, navedbe tujih agencij povzema STA, policija za zdaj meni, da se je nekdanji hokejski as, ki je igralsko kariero zapečatil predlani, utopil med potapljanjem. »Vsa statistika in vsi uspehi, ki jih je dosegel, se ne morejo primerjati s toplino njegovega nasmeha. Počivaj v miru, prijatelj,« se mu je s čivkom priklonila vratarska ikona Bernie Parent. Nesrečnikov soigralec Claude Giroux pa: »Ray je bil odličen moštveni kolega in še boljši prijatelj. Pogrešali te bomo, Razor
 

Komentarji: