Prvi derbi za napoved nove napete sezone

Ob 20. uri v soboto na Bledu zmaji proti železarjem.
Fotografija: Za Andreja Hebarja, Ljubljančana v jeseniškem dresu, bo derbi prav poseben. FOTO Jože Suhadolnik7Delo
Odpri galerijo
Za Andreja Hebarja, Ljubljančana v jeseniškem dresu, bo derbi prav poseben. FOTO Jože Suhadolnik7Delo

Resda avgust še ni izginil, a hokejski utrip je že občutiti v dneh poletne lige, posebej pa bo navzoč v soboto, ko bo napočil čas za uvodni derbi jeseniških in ljubljanskih hokejistov. Slednji so na petkov večer gladko ugnali selekcijo slovenskih igralcev iz INL.

Vodilni slovenski moštvi sta na ledu približno tri tedne, državni prvaki iz Tivolija so do prihoda na Bled prestali dve pripravljalni tekmi, železarji pa eno, po kateri je bil njihov novi trener Mitja Šivic bolj zadovoljen kot na četrtkovi blejski premieri. V prvo so namreč Gorenjci s Tomaževičevim golom v podaljšku ugnali Dunaujvaros (SŽ Olimpija je bila na tivolski premieri s 3:1 boljša od tega madžarskega moštva), nato pa so se zelo mučili na poletni ligi proti selekciji igralcev iz Kranja, Celja, Zaloga in z Bleda. Ugnali so jih šele po kazenskih strelih. »A verjamem, da bo že v sobotnem derbiju naš pristop povsem drugačen. Moramo odpraviti številne napake, ki smo si jih privoščili za uvod v poletno ligo. Naš plošček je bil prepočasen, precej je bilo zapletanja. Pravzaprav smo igrali slabo v 1. tretjini, po medlem začetku pa se nikdar ni preprosto pobrati,« se dobro zaveda Šivic, ki se po 12 letih bivanja v Franciji spet navaja na domače okolje. Veseli se uvodnega derbija sezone, v soboto ob 20. uri na Bledu, najbrž pa do naslednje tekme rdečih in zelenih ne bo treba dolgo čakati, saj bo čez dva tedna v Kranju turnir za pokal HZS.

Drugi dan poletne lige je najprej VSV v dvoboju iz EBEL ugnal Fehervar z 2:1, nato so Olimpijini hokejisti gladko odpravili selekcijo INL s 5:0 (1:0, 2:0, 2:0; Gorše, Svete, Rajsar, Planko, Ulamec). Pred derbijem bo danes predstava Grenobla in Fehervarja, Francozi pa bodo po tekmi zaradi bližajoče se lige prvakov odpotovali domov. Finale poletne lige bo v nedeljo ob 20. uri, pred njim bo ob 16.30 tekma za 3. mesto.

Preberite še:

Komentarji: