Dončićevih 24 premalo za zmago, Dragić obsedel (VIDEO)

Slovenski najstnik najboljši strelec tekme, a Dallas je doživel proti Utahu še osmi poraz, »Gogi« pa je zaradi poškodbe kolena izpustil zmago Miamija nad San Antoniom
Fotografija: Luka Dončić je dosegel 24 točk z metom iz igre 7:4 in zadetimi sedmimi prostimi meti, a je tudi izgubil pet žog. FOTO: Alex Goodlett/Ap
Odpri galerijo
Luka Dončić je dosegel 24 točk z metom iz igre 7:4 in zadetimi sedmimi prostimi meti, a je tudi izgubil pet žog. FOTO: Alex Goodlett/Ap

Slovenska košarkarja v ligi NBA sta imela na sinočnjih tekmah različni usodi. Luka Dončić je bil lahko zadovoljen le z osebno statistiko, saj so ob njegovih 24 točkah Dallas Mavericks proti Utahu (102:117) doživeli še en poraz, Gorana Dragića, ki zaradi poškodbe kolena ni igral, pa je razveselila zmaga njegovega Miamija (95:88), ki je bil od Ostrog iz San Antonia boljši prvič po letu 2014.

Dallas je večer pred tem proti Washingtonu prekinil niz šestih zaporednih porazov, a ni začel zmagovitega niza. V Salt Lake Cityju, kjer je bila tekma odločena že v prvem polčasu (najvišja prednost 45:21), so Telički doživeli še osmi poraz v enajstih tekmah in so v zahodni konferenci na predzadnjem mestu.



Dončić je v 35 minutah igre presegel svoje sezonsko povprečje (20,2), dosegel je 24 točk (met iz igre 7:4, za tri točke 4:3, prosti meti 7:7) ter temu dodal 6 skokov in 2 asistenci. Njega in Dallas pa so pokopale izgubljene žoge, moštvo jih je izgubilo 25, od tega slovenski as 5. »Težko je bilo igrati dve tekmi zapored. Nismo bili pravi in izgubljene žoge so nas 'ubile',« je povedal Dončić.

Za zmago Utaha je imel največ zaslug Donovan Mitchell, ki je 23 točkam dodal 7 asistenc in 5 skokov.


Brez Dragića in Wada


Košarkarji Miami Heat pa so dobro znašli brez Dragića in Dwyana Wada (tekmo je izpustil iz osebnih razlogov). Ob zmagi nad Ostrogami je blestel Hassan Whiteside, ki je prispeval 29 točk, 20 skokov in devet blokad.

Goran Dragić je zaradi poškodbe kolena izpustil tekmo z Ostrogami. FOTO: Trevor Ruszkowski/USA TODAY
Goran Dragić je zaradi poškodbe kolena izpustil tekmo z Ostrogami. FOTO: Trevor Ruszkowski/USA TODAY


»Ne morete si misliti, kako sem vesel. Vedel sem, da Vročica ni Ostrog premagala že štiri leta. Vesel sem, da smo zdaj odkljukali tudi ta kvadratek,« je dejal Whiteside.

Kapetan zlate slovenske reprezentance Dragić je izpustil drugo od zadnjih treh tekem. Kot poroča Miami Herald, je Dragić opravil pregled z magnetno resonanco, a na srečo izid ni pokazal kakšne hujše poškodbe. "Nisem bil pravi. Imel sem tak čuden občutek, ni bolelo, ampak zaradi otekline kolena nisem mogel iztegniti in ne upogniti," je dejal Dragić, ki je v ponedeljek igral pri zmagi Miamija v Detroitu, nato pa so se pojavile težave, zaradi katerih so se v Miamiju odločili, da bo izpustil obračun s San Antoniom.


Gogi kot hodeči karambol


Ameriški mediji se ukvarjajo tudi z napadalnim slogom, ki krasi Dragićevo igro, in (ne)sojenjem. Od začetka sezone je zbral že 101 prodor, a so mu sodniki piskali zgolj eno osebno napako. Po mnenju poročevalca Miami Heralda naj bi bila to posledica tega, da se kar 39,6 odstotka njegovih prodorov konča z asistenco, kar je tretji najvišji odstotek med 23 igralci z vsaj dvanajstimi prodori na tekmo. "Nad sojenjem nimam nadzora. Še naprej bom delal tisto, kar delam," je dejal Dragić. "Gorana ne bomo nehali opogumljati, da prodira in da je agresiven, da naredi tisto, kar mora narediti, da kreira. Ko je na parketu, je pač hodeči 'karambol' in damo mu žogo ravno zaradi njegove agresivnosti," je Dragićeve odlike izpostavil trener Erik Spoelstra.


Popovich: To je čisto sranje


Na uradno novinarsko konferenco Miamija je nenapovedano vdrl njegov trenerski kolega na klopi ostrog Gregg Popovich in novinarjem dejal, da naj Spoelstri ničesar ne verjamejo: "To je nesmiselno. Vse, kar je pravkar dejal, je čisto sranje." Nato sta se zasmejala in objela, ob odhodu pa je Spoelstri zaželel, naj gre k vragu.


 

Komentarji: