Dragić in Vročica nista imela svojega večera (VIDEO)

Košarkarji Miamija so na gostovanju pri Indiani, ki je bila boljša z 99:91, ostali praznih rok.
Fotografija: Goran Dragić se je ustavil pri osmih točkah. FOTO: Trevor Ruszkowski/Reuters
Odpri galerijo
Goran Dragić se je ustavil pri osmih točkah. FOTO: Trevor Ruszkowski/Reuters

Indianapolis – Potem ko so košarkarji Miamija v prejšnjem kolu lige NBA prekinili niz treh zaporednih porazov in tudi na krilih Gorana Dragića, ki se je ustavil pri 21 točkah, na gostovanju prepričljivo odpravili Mrežice iz Brooklyna (120:107), se jim je sinoči ponovno zataknilo. Pred 17.923 gledalci v dvorani Bankers Life Fieldhouse so morali namreč, kljub obetavnemu začetku, premoč priznati Indiani, ki je bila boljša z 99:91 in se tako razveselila devete zmage v sezoni.


Drugi najslabši Dragićev izkupiček


Vročica ostaja pri šestih, sinoči pa niti ni mogla računati na pretirano pomoč 32-letnega Ljubljančana Dragića, ki je v 34 minutah na parketu prispeval 8 točk (prosti meti 2:4, za dve 3:5, trojke 0:3), tri podaje, po en skok in ukradeno žogo, obenem si je privoščil tudi tri napake. Njegov tokratni izkupiček je (izenačen) drugi najslabši v sezoni, le ob nedavnem porazu proti Washingtonu (110:116) je bil popolnoma razglašen, saj ni iz sedmih poskusov iz igre niti enkrat zadel.


Miami začel dobro


Miami je sicer začel poletno in s trojko Wayna Ellingtona minuto in pol pred koncem prve četrtine pobegnil že za udobnih
dvanajst točk. Vendar pa so gostitelji zaostanek hitro, po štirih minutah in pol drugega dela, z delnim izidom 13:0 izničili in ko so enkrat prevzeli vodstvo (33:32), ga niso več izpustili iz rok. Na polčas so odnesli sedem točk naskoka, ki je v tretji četrtini zrasel na +12, v zadnjih minutah dvoboja pa so znali odgovoriti tudi na še zadnji poskus tekmecev, ki so se približali le na tri točke zaostanka (89:92).


Sedem trojk Richardsona


V zmagovalni vrsti so trije fantje s klopi skupaj prispevali 50 točk, najbolj pri metu je bil Tyreke Evans s 23 točkami, od tega petimi trojkami, dodal je še deset skokov. Dvojnega dvojčka se je razveselil še drugi rezervist, Domantas Sabonis, s 15 točkami in 12 skoki, pri poražencih pa, kot običajno, center Hassan Whiteside z 12 točkami in 17 skoki. Najmehkejšo roko je imel Josh Richardson, ki je večino od 28 točk dosegel z razdalje, zadel je namreč kar sedem trojk (iz desetih poskusov).

Goran Dragić tokrat ni bil pretirano natančen. FOTO: Andy Lyons/AFP
Goran Dragić tokrat ni bil pretirano natančen. FOTO: Andy Lyons/AFP


Oladipo prekinil šampionski niz


Pri Indiani, ki je v zadnjih trinajstih domačih dvobojih v rednem delu sezone lige NBA kar dvanajstkrat položila Vročico, je Victor Oladipo prekinil odličen niz trinajstih zaporednih tekem z doseženimi po vsaj 20 točkami. Sinoči se je ustavil pri osmih. Zdaj moštvo Miamija, ki je še šestič zapored igralo brez 36-letnega zvezdnika Dwyana Wada, ki je nedavno četrtič postal očka, čakata dva zaporedna domača obračuna, najprej v noči na ponedeljek z Jezerniki iz Los Angelesa, dva večera pozneje pa še »povratni« dvoboj z Brooklynom.


IZIDI LIGE NBA


Indiana Pacers : Miami Heat 99:91 (Goran Dragić 8 točk, 3 skoki, 1 podaja, 1 ukradena in 3 izgubljene žoge v 34 minutah)

Boston Celtics : Toronto Raptors 123:116 – po podaljšku
Philadelphia 76ers : Utah Jazz 113:107
Washington Wizards : Brooklyn Nets 104:115
Memphis Grizzlies : Sacramento Kings 112:104
Minnesota Timberwolves : Portland Trail Blazers 112:96
New Orleans Pelicans : New York Knicks 129:124
Milwaukee Bucks : Chicago Bulls 123:104

Preberite še:

Komentarji: