Slab strelski večer Dončića ob zmagi, Dragić razpoložen ob porazu (VIDEO)

Luka Dončić tokrat ni naravnal svoje roke, a je Dallas vseeno prišel do zmage v Chicagu, Miami pa je doma klonil proti Philadelphii.
Fotografija: Luka Dončić je imel tokrat veliko dela z obrambo Chicaga. FOTO: AP
Odpri galerijo
Luka Dončić je imel tokrat veliko dela z obrambo Chicaga. FOTO: AP

V zadnjih tednih se je tudi javnost v ZDA že navadila, da Luka Dončić tekme Dallasa konča kot prvi strelec svoje ekipe, a tokrat pri metu ni bil razpoložen. Ob zmagi Dallasa s 103:98 proti Chicagu je dosegel 11 točk in jim dodal še šest skokov ter tri asistence.

Telički so tokrat slavili na krilih boljše obrambe in 23 točk Harrisona Barnesa, dobro je odigral tudi DeAndre Jordan, ki se je izkazal s 16 skoki. Dončić je na parketu preživel 31 minut, a je iz igre zadel le tri od 12 metov, ob tem je izgubil tudi tri žoge. Kljub slabši predstavi slovenskega talenta je Dallas prišel do še pete zmage v letošnji sezoni in vsaj približno ohranil stik z najboljšimi ekipami zahodne konference.


 

Butler s klopi spremljal Philadelphio


Bolj razpoložen je bil Goran Dragić na tekmi, ki je bila pod drobnogledom ljubiteljev lige NBA. V Miamiju je gostovala Philadelphia, ki je na Florido že prišla z novo okrepitvijo Jimmyjem Butlerjem, a slednji še ni oblekel dresa 76ers. S klopi je spremljal izvrstno predstavo Joela Embiida, ki je s 35 točkami in 18 skoki zagotovil zmago Philadelphie s 124:114. 

Dragić je tokrat na parketu preživel le 28 minut, a je bil vseeno prvi strelec Vročice. Dosegel je 22 točk in jim dodal še tri skoke ter pet asistenc, a je imel premalo pomoči soigralcev in tudi Miami je zdaj pri izkupičku petih zmag ter osmih porazov v tej sezoni. 


 

Clippers po drami premagali prvake


Najbolj napeto tekmo večera smo spremljali v Los Angelesu, kjer so pri Clippers gostovali prvaki iz Golden Stata, ki še vedno pogrešajo Stepha Curryja. Warriors tokrat niso odigrali najboljše tekme, v rednem delu sploh nikoli niso povedli, še sredi zadnje četrtine so zaostajali za velikih 14 točk. 

Nato se je iz strelskega mrka zbudil Klay Thompson, ki je z noro trojko v zadnji minuti tudi izsilil podaljšek. Zdelo se je, da bodo prvaki "ukradli" tekmo v Los Angelesu, nato pa je šesto osebno napako prejel Kevin Durant, na drugi strani je Lou Williams izsilil dve nespametni osebni napaki Looneyja in tekma je bila odločena v korist Los Angelesa, ki je zmagal s 121:116.
 

Preberite še:

Komentarji: