Finiš na vrh zavihtel Radomlje

V zadnjem kolu jesenskega dela prvenstva v 2. slovenski nogometni ligi se je Tabor na 2. mestu izenačil z Bravom
 
Fotografija: Radomljani so bili jeseni učinkoviti in zmagoviti. FOTO: NK Radomlje
Odpri galerijo
Radomljani so bili jeseni učinkoviti in zmagoviti. FOTO: NK Radomlje

Radomlje so z največ zmagami (11), največ doseženimi goli (43), najmanj prejetimi (15) in z najboljšim strelcem Anelom Hajrićem (21 golov) pod taktirko trenerja Nermina Bašića zasluženo na vrhu po zadnjem jesenskem dejanju v 2. SNL.
Za konec razburjive jeseni, ki je v boj za napredovanje v 1. SNL izpostavila kar sedem moštev, so Radomlje zmagale še v derbiju v zaključnem delu leta najboljših moštev. Razplet je usmerila izključitev 19-letnega Marka Bedeka (po prekršku zadnjega moža) pri izidu 1:1 v 38. minuti. Hajrić, ki ga je vzgojil Maribor, je za konec zabil še dva gola.

»Sodnikova odločitev je bila težka, a se ne morem pritoževati. Sojenje je bilo jeseni na visoki ravni,« je komentiral športni direktor Krke Sašo Udovič.

Največji poraženec novembrskega paketa tekem je bil Bravo. V zadnjih treh tekmah je osvojil vsega točko, točko v Postojni, izgubil pa v Sežani (0:3) in na Ravnah. Na Koroškem so Šiškarji v drugem polčasu zapravili vodstvo z 2:0, potem ko so v razmaku od 49. minute do 60. prejeli kar tri gole.

Izidi 17. kola – Krka : Kalcer Radomlje 2:3 (1:1, Kim, Škrbec; Demirci, Hajrić 2), Fužinar Vzajemci : Bravo 3:2 (0:2, Ivkić, Medved, Kovač; Nukić, Križan), Ilirija : Cherrybox24 Tabor 0:3 (0:1, Stevanović, Kebe, Sever), Roltek Dob : Brda 4:3 (2:1, Petrović, Kunstelj, Suljević, Mlakar; Bužinel, Varga 2), Nafta : Jadran 2:0 (1:0, Novinič, Prahić), Rogaška : Beltinci 0:2 (0:0, Balažic, Mauko), Vitanest Bilje : Drava Dakinda 1:1 (0:0, Doplihar; Fanimo), Brežice Terme Čatež : Ankaran Postojna 5:1 (4:1, Turković, Lee in Horvat po 2, Bordon).

Komentarji: