V Murski Soboti jih čaka noč brez spanca

»Bilo je težko, Lendavčani niso imeli česa izgubiti,« so po pokalnem finalu povedali soboški zmagovalci.
Fotografija: Mura je po četrt stoletja še drugič osvojila ppokalno lovoriko. FOTO: NZS/Twitter
Odpri galerijo
Mura je po četrt stoletja še drugič osvojila ppokalno lovoriko. FOTO: NZS/Twitter

»Pred nami je nepozabna noč,« so si bili enotni veliki zmagovalci prve končne odločitve v sezoni, nogometaši Mure. V prekmurskem finalu so tekmece iz Lendave pričakovano premagali, toda pot do druge pokalne lovorike in prve po četrt stoletja ni bila tako enostavna, kot bi sodili po razmerju sil pred tekmo. »Domačim sporočam, naj me ne čakajo, saj me danes ne bo domov!« je dodal eden od soboških junakov Žiga Kous.

Lendavčani so na Gorenjsko dopotovali v polni zasedbi, trojica najvidnejših članov prve enajsterice kapetan Vedran Vinko, najboljši strelec Jaka Bizjak in polfinalni junak Mitja Novinič je bila zaradi kartonov obeh barv v polfinalni tekmi na tribuni Nacionalnega nogometnega centra na Brdu.


Prva pokalna lovorika za Anteja Šimundžo


»Mimo tega, da smo bili favoriti, nismo mogli. Malo nas je to oviralo. Toda to so tekme, ko napredujejo vsi. Pokazala je, da smo na pravi poti, od druge lige do lovorike,« je poudaril trener Mure Ante Šimundža in povedal, da je to njegova prva samostojna pokalna lovorika. Tekma je bila kar zahtevna.
Ante Šimundža je Muro spet popeljal v Evropo. FOTO: Tadej Regent/Deloj
Ante Šimundža je Muro spet popeljal v Evropo. FOTO: Tadej Regent/Deloj


»Pričakoval sem takšno, Lendavčani so se osredotočili na nasprotne napade in prekinitve. V prvem polčasu smo imeli težave, ker smo delali napake, ki jih ne bi smeli. Smo pa imeli premoč od začetka do konca,« se še ni prepustil evforiji, kot so se ji igralci, trenerski štab, funkcionarji in tudi navijači zunaj NNC Brdo.
 
Dejan Dončić, trener Nafte, je poudaril srčnost in borbenost svojih igralcev. »Upali smo, da bomo zdažili deset, petnajst minut drugega polčasa. Načrt se nam ni izšel, potem smo se odprli in prejeli še drugi gol. Igralci so dali svoj maksimum. Finale je bil izkušnja, ki nam bo koristila v boju za prvo ligo. Vsi smo nekaj odnesli, igralci, klub, okolje,« je povedal Ljubljančan na lendavski klopi. 

Nafta in Mura sta igrala tudi neuradno tekmo za najboljšega v Prekmurju. FOTO: Jernej Suhadolnik
Nafta in Mura sta igrala tudi neuradno tekmo za najboljšega v Prekmurju. FOTO: Jernej Suhadolnik


Lovorika tudi za navijače


Mariborčan v lendavski konici napada Alen Ploj je priznal, da je »manjkal ligaški ritem«. Še en lendavski Mariborčan Žiga Živko pa je izpostavil napako pri postavljanju ofsajd zanke pri prvem golu.

»Sami smo bili krivi za prvi gol. Toda že uvrstitev v finale je bila za nas velika stvar.«

Soboški dvojec staroselcev in domačih fantov, Matic Maruško, Žiga Kous, je bil z glavami že na veličastni zabavi v Murski Soboti, kjer bodo navijači in nogometaši pokalno slavje bržkone znali zapeljati v jutro.
Gol in polpodaja je bil učinek najboljšega strelca Mure Amadeja Maroše. FOTO: NŠ Mura
Gol in polpodaja je bil učinek najboljšega strelca Mure Amadeja Maroše. FOTO: NŠ Mura


»Ni bilo lahko. Lendavčani niso imeli česa izgubiti,« je povedal Maruško, Kous pa zaključil: »Tudi navijači so zaslužni za lovoriko, na katero so čakali predolgo.«
 

Preberite še:

Komentarji: