Zgodovino bo pisala zmagovalka – Srbija

V prvih tekmah 3. kola nogometne lige narodov je v derbiju skupine A3 Portugalska v Chorzowu po zaostanku z 0:1 premagala Poljsko s 3:1. Od gostiteljev s polnim izkupičkom le Kosovo.
Fotografija: Črnogorec Filip Stojković se je nekoliko nespretno lotil srbskega tekmeca Milana Rodića v domačem kazenskem prostoru in iitalijanski sodnik Gianluca Rocchi je brez obotavljanja pokazal na belo točko. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Črnogorec Filip Stojković se je nekoliko nespretno lotil srbskega tekmeca Milana Rodića v domačem kazenskem prostoru in iitalijanski sodnik Gianluca Rocchi je brez obotavljanja pokazal na belo točko. FOTO: Reuters

V Podgorici se je plesalo v ritmih srbskega kola. Veliki derbi in zgodovinski prvi Črne gore in Srbije v skupini C4 lige narodov je zanesljivo zmagala gostujoča reprezentanca, potem ko je v vsakem polčasu zabila po en gol. Prvi junak derbija ujed, črnogorskih sokolov in srbskih orlov, je bil napadalec Fulhama Aleksandar Mitrović. Najprej je v 18. minuti zadel z bele točke, v 81. pa še iz igre. Dramatično se je razpletala druga tekma v skupini, saj je Litva tik pred koncem izničila zaostanek z Romunijo, a je ta v sodnikovem dodatku le dosegla prvo zmago.

V glavnem mestu Črne gore kljub vsemu ni šlo brez incidentov, čeprav le manjših. Med seboj so se na štadionu stepli črnogorski navijači.

Med gledalci derbija v Podgorici je bil tudi trener Manchester Uniteda Jose Mourinho. FOTO: Reuters
Med gledalci derbija v Podgorici je bil tudi trener Manchester Uniteda Jose Mourinho. FOTO: Reuters


V derbiju prvokategornikov iz najkakovstnejšega razreda A sta Poljska in Portugalska uprizorili spektakularno tekmo, v kateri so bili v ospredju igralci s priimkom Silva. Gostitelji so so v Chorzowu sicer preko prvega strelca italijanskega prvenstva Krzysztofa Piateka (Genoa) v 18. minuti prišli v vodstvo z 1:0, potem pa so se razigrali Silve. Andre je izenačil, nato je domači branilec Kamil Glick podajo Rafe Silve spremenil v portugalsko vodstvo, popoln zasuk pa je potrdil še Bernardo Silva. Veteran Jakub Blaszczykowski je le še znižal poraz.

Najbolj vroči poljski napadalec ta trenutek Krzysztof Piatek (levo) je Portugalcem zabil prvi gol, a eden je bil premalo. FOTO: Reuters
Najbolj vroči poljski napadalec ta trenutek Krzysztof Piatek (levo) je Portugalcem zabil prvi gol, a eden je bil premalo. FOTO: Reuters


Izidi A3 – Poljska : Portugalska 2:3 (Piatek, Blaszczykowski; An. Silva, Glik avt., B. Silva); vrstni red: Portugalska 6, Poljks ain Italija po 1.

B2
– Rusija : Švedska večerna tekma.

C1 – Izrael : Škotska 2:1 (Peretz, Tierney avt.; Mulgrew); vrstni red: Škotska, Iuzrael in Albanija po 3.

C4
–  Litva : Romunija 1:2 (Zulpa; hipciu, Maxim), Črna gora : Srbija 0:2 (Mitrović 2); vrstni red: Srbija 7, Romunija 5, Črna gora 4, Litva 0.

D3 – Ferski otoki : Azerbajdžan 0:3 (Oliveira 2, Nazarov), Kosovo : Malta 2:1 (Kololli 2, Muriqi; Agius); vrstni red: Kosovo 7, Azerbejdžan 5, Ferski otoki 3, Malta 1.

Komentarji: