V finalu Wimbledona Halepova proti Sereni

Romunka Simona Halep je v polfinalu Wimbledona premagala Eleno Svitolino ​s 6:1 in 6:3. ​Njena finalna tekmica bo Serena Williams, ki je s 6:1 in 6:2 premagala Barboro Strycovo.
Fotografija: Simona Halep je prva finalistka na sveti travi. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Simona Halep je prva finalistka na sveti travi. FOTO: Reuters

Ameriška teniška igralka Serena Williams se je po zmagi nad Čehinjo Barboro Strycovo s 6:1 in 6:2 uvrstila v veliki finale turnirja za grand slam v Wimbledonu. V finalu se bo pomerila z Romunko Simono Halep, ki je bila v današnjem prvem polfinalnem dvoboju boljša od Ukrajinke Jeline Svitoline s 6:1 in 6:3.

»V Wimbledonu preživljam ene najlepših dni v svojem življenju,« je takoj po polfinalni zmagi dejala Halepova in dodala: »Današnji polfinalni obračun ni bil enostaven, čeprav tega izid ne kaže. Od prve žogice sem bila osredotočena na vse detajle v svoji igri, pokazala sem odločno igro. Psihično in telesno sem izjemno dobro pripravljena, veliko bolje, kot sem bila pred petimi leti v polfinalu Wimbledona. V tem trenutku me sploh ne zanima moja finalna tekmica, vem le, da bom v soboto iz sebe iztisnila vse, kar lahko.«

Sedemintridesetletna Williamsova bo v soboto naskakovala svojo 24. zmago na turnirjih za grand slam. Sedemkratna zmagovalka turnirjev v Wimbledonu in odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, šestkratna odprtega prvenstva ZDA v New Yorku in trikratna odprtega prvenstva Francije v Parizu se bo v primeru končnega zmagoslavja nad Halepovo po številu zmag izenačila z avstralsko rekorderko Margaret Court.



Tretja na večni lestvici je Nemka Steffi Graf z 22 turnirskimi zmagami, 19-krat je slavila Američanka Helen Wills Moody, po 18-krat pa njeni rojakinji Chris Evert in Martina Navratilova.

Williamsova je izgubila svoja zadnja finalna obračuna na turnirjih za grand slam. Na lanskem turnirju v Wimbledonu jo je premagala Nemka Angelique Kerber, v New Yorku pa je bila od nje boljša Japonka Naomi Osaka.

V današnjem drugem polfinalnem obračunu je na osrednjem igrišču v All England Clubu pometla s svojo štiri leta mlajšo Strycovo, ki se je prvič v karieri v posamični konkurenci prebila med štiri na turnirjih za grand slam. Prvi niz je po vsega 27 minutah dobila s 6:1, drugega pa po 33 minutah s 6:2. 

Wimbledon (42,47 milijona evrov):

Simona Halep (Rom/7) – Jelina Svitolina (Ukr/8) 6:1, 6:3.
Serena Williams (ZDA/11) - Barbora Strycova (Češ) 6:1, 6:2.

Komentarji: