Wimbledona 2020 ne bo

Podpredsednik nemške teniške zveze je razkril, da bodo organizatorji najslavnejšega turnirja za veliki slam uradno v sredo potrdili odločitev o odpovedi.
Fotografija: Največji teniški turnir v All England Clubu je nov veliki športni dogodek, ki je postal žrtev epidemije koronavirusa. FOTO: Wimbledon
Odpri galerijo
Največji teniški turnir v All England Clubu je nov veliki športni dogodek, ki je postal žrtev epidemije koronavirusa. FOTO: Wimbledon

Po poročanju medijske agencije Reuters bodo organizatorji teniškega velikega slama v Wimbledonu ta teden sporočili, da bo letošnji turnir odpadel. To je novinarjem prišepnil podpredsednik nemške teniške zveze Dirk Hordoff.

Nemec je izjavo ponovil za televizijo Sky Sports ter dodal, da je odločitev že sprejeta, uradna pa naj bi postala to sredo, ko bodo organizatorji znova sedli za mizo.

Turnir bi moral biti med 29. junijem in 12. julijem. Če bo odpadel, bo to prvič po letu 1945.

Organizatorji Wimbledona so pred tem že sporočili, da turnirja pred praznimi tribunami ne nameravajo izvesti.

V nasprotju z odprtim prvenstvom Francije, ki je bil z maja oziroma začetka junija preložen na september, so prireditelji v Londonu veliko bolj odvisni od vremena oziroma priprave igralne površine, zato preložitev zanje ni rešitev.

Komentarji: