Miro Cerar nagradil najboljšega biatlonca

V italijanski Anterselvi jubilejno, 40. zasedanja novinarjev nordijskega smučanja Forum Nordicum.
Fotografija: Legendarni telovadec in podpredsednik evropskega združenja za šport, strpnost in ferplej Miro Cerar je biatloncu Johannesu Thingnesu Boeju izročil nagrado za ferplej. FOTO: Siniša Urošević/Delo
Odpri galerijo
Legendarni telovadec in podpredsednik evropskega združenja za šport, strpnost in ferplej Miro Cerar je biatloncu Johannesu Thingnesu Boeju izročil nagrado za ferplej. FOTO: Siniša Urošević/Delo

Evropsko združenje za šport, strpnost in ferplej je na jubilejnem, 40. zasedanju novinarjev nordijskega smučanja Forum Nordicum v italijanski Anterselvi podelilo priznanje za ferplej. Letošnji prejemnik je norveški biatlonec Johannes Thingnes Boe. Nagrado mu je predal najstarejši slovenski olimpionik Miro Cerar, sicer podpredsednik evropskega združenja in ambasador Republike Slovenija za šport, strpnost in ferplej.

Boe je februarja na zasledovalni tekmi v ameriškem Soldier Hollowu na zadnjem streljanju izstrelil le štiri naboje, eden pa je ostal v magazinu. Po tekmi je to priznal tekmovalni žiriji ter se tako odpovedal 43 točkam svetovnega pokala in denarni nagradi 7000 evrov.

»Ni lahko takole oddati točk, a upam, da sem spodbudil tudi druge športnike, da bodo ravnali v športnem duhu,« je povedal 25-letni Boe, tudi skupni zmagovalec biatlonskega svetovnega pokala.

Komentarji: