Zmaga Francozinji, Lampičevi deset točk

Francozinja Lou Jeanmonnot je zmagovalka zasledovalne biatlonske tekme za svetovni pokal ameriškem Soldier Hollowu. Anamarija Lampič 31., Polona Klemenčič 39.
Fotografija: Slovenia's Anamarija Lampic of Slovenia continues skiing after shooting as she competes in the women's 7.5-km sprint of the IBU Biathlon World Cup at Soldier Hollow Nordic Center in Midway, Utah, on March 8, 2024. (Photo by Isaac HALE/AFP) Foto Isaac Hale Afp
Odpri galerijo
Slovenia's Anamarija Lampic of Slovenia continues skiing after shooting as she competes in the women's 7.5-km sprint of the IBU Biathlon World Cup at Soldier Hollow Nordic Center in Midway, Utah, on March 8, 2024. (Photo by Isaac HALE/AFP) Foto Isaac Hale Afp

Francozinja Lou Jeanmonnot je zmagovalka zasledovalne biatlonske tekme za svetovni pokal ameriškem Soldier Hollowu. V sprintu je za vsega štiri desetinke točke ugnala Italijanko Liso Vittozzi. Anamarija Lampič je na 31. mestu osvojila deset novih točk, Polona Klemenčič na 39. dve.

V napeti tekmi sta tretja in četrta po petkovem sprintu na strelišču opravili s po eno strelsko napako in se v zadnji krog odpravili skupaj. Vse do zadnjega ovinka je vodila Italijanka, Francozinja je tik pred ciljno ravnino napadla, prevzela vodstvo in ga v hudem finišu za tretjo zmago v karieri obdržala do cilja.

Francozinja Julia Simon je morala na zadnjem strelskem postanku še drugič v kazenski krog, vseeno pa je bila najnatančnejša v skupini treh zasledovalk in osvojila najnižjo stopničko na zmagovalnem odru.

Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Norvežanka Ingrid Landsmark Tandrevold je bila danes 11. Njena prednost pred zadnjimi tremi tekmami v kanadskem Canmoru pred Italijanko Vittozzi zdaj znaša še 73 točk.

Najboljša Slovenka je bila vnovič Anamarija Lampič, ki se tudi v drugi biatlonski sezoni nikakor ne more spoprijateljiti s strelskim delom tekme. V desetkilometrsko zasledovanje se je podala kot 18., a bila z orožjem dvakrat nenatančna že na prvem postanku. Kaj je možno, je pokazala na drugem streljanju, kjer je z ničlo spet napredovala na 16. mesto.

A sledila je nova slaba strelska predstava stoje, kjer je po desetih strelih morala še v šest kazenskih krogov. Strelišče je zapustila kot 36., do cilja pa pridobila pet mest.

Polona Klemenčič je bila s puško nenatančna dvakrat in v primerjavi s sprintom pridobila osem mest.

Preberite še:

Komentarji: