Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija

Spletni nakupi v Pevexu hitro rastejo, kmalu 40 trgovin

Pevex je pogosto izbor slovenskih kupcev, ki redno kupujejo v prodajnem centru v Samoboru ali pa v spletni trgovini. Podjetje izvaja intenziven investicijski cikel, zato kupce kmalu pričakujejo presenečenja.
FOTO: Vlado Kos/CROPIX
FOTO: Vlado Kos/CROPIX
8. 11. 2023 | 16:21
17. 11. 2023 | 17:31
6:31

Zadnje raziskave kažejo, da tri četrtine Hrvatov kupuje na spletu, od tega jih 40 odstotkov iz udobnosti naslanjača kupuje redno. Ta trend je dodatno okrepila pandemija, ko je velik del potrošnikov nakupe nadaljeval v priljubljenih spletnih trgovinah tudi po koncu epidemije. Hrvaški potrošniki so po svojih spletnih nakupnih navadah na ravni evropskega povprečja. Ko pa govorimo o slovenskih potrošnikih, sedanje raziskave kažejo, da kar 82 odstotkov potrošnikov kupuje na spletu. Letni prihodki spletnih trgovin v Sloveniji so presegli 900 milijonov evrov.

Največji trgovci v regiji se zaradi tega prilagajajo zahtevam in pričakovanjem spletnih kupcev. Pevex kot vodilni trgovec v segmentu »naredi sam« v regiji je misijo prijetne nakupovalne izkušnje z raznovrstno ponudbo in kakovostnimi storitvami prenesel še na spletne nakupe. Leta 2022 je bila spletna trgovina Pevex nadgrajena in redizajnirana, kupci so tako dobili možnost lažje izbire želenih proizvodov. Poleg tega lahko kupci na pevex.hr najdejo bloge z aktualnimi nasveti in priporočili, še posebno povezane z asortimanom, ki se kupuje sezonsko.

Fleksibilna plačila in dostave

Kupcem je na tako na pevex.hr kot v fizičnih trgovinah na razpolgo več deset tisoč izdelkov. Kupci lahko na spletu natančno pregledajo opise izdelkov, potem pa v fazi nakupa izberejo način plačila in dostave. Poleg tega spletne kupce Pevexa občasno preseneti z 10-odstotnim atraktivnim popustom. Ker gre za popust presenečenja, so zvesti kupci to prepoznali, in se vračajo na spletno stran pevex.hr, da bi svoje redne nakupe opravili ugodneje. Izvedeli smo, da se bodo kmalu začeli visoki popusti, ki so običajni za konec leta v tej priljubljeni trgovski verigi.

Plačilo je v Pevexu možno na največ 36 obrokov brez obresti in nadomestil, nadomestila pa so enaka ne glede na način plačila. Poleg tega kupcem omogočamo hitro dostavo, lahko pa uporabijo možnost storitve Click and Collect, ta je na voljo v vseh 28 prodajnih centrih na Hrvaškem. Dan ali dva po nakupu kupci lahko prevzemejo izdelke, storitev »Click & Collect« pa je v vseh centrih Pevexa brezplačna.

Del trgovin je blizu Slovenije, zato je Pevex pogost izbor slovenskih kupcev, ki so redni obiskovalci njegovih centrov v Samoborju in Zagrebu. Na Hrvaškem ima Pevex 28 prodajnih centrov. Silovita rast podjetja se je začela leta 2017, ko je Pevex odprl prvih sedem trgovskih centrov, tri sedanje pa je preselil v sodobnejše prostore, od takrat pa kontinuirano odpira nove trgovske centre ter kupcem tako omogoča lažji dostop do svojih prizvodov. S prodajnimi centri je pokrita celotna Hrvaška, tako se je Pevex približal vsakemu kupcu. V 28 prodajnih centrih je skoraj 190.000 kvadratnih metrov prodajnih prostorov. Centri Pevexa so odvisno od lokacije veliki od 1000 do 11.000 kvadratnih metrov. Nenehno delo ob predstavitvah izdelkov in opreme, označevanje notranjosti trgovin ter izobraževanje kupcev so Pevexove vsakodnevne aktivnosti.

Krešimir Bubalo,  predsednik Uprave Pevexa.
Foto: Vlado Kos/CROPIX
Krešimir Bubalo,  predsednik Uprave Pevexa. Foto: Vlado Kos/CROPIX

Gradijo nov logistični center

Pevex ponuja najboljše razmerje med ceno in kakovostjo, velik izbor domačih in tujih proizvajalcev ter redno prisluhne potrebam kupcev. Da bi postali dostopnejši, je podjetje zagnalo močan investicijski cikel, ena večjih aktualnih investicij je nov logistični center. Končanje logistično-distribucijskega centra Pevex v Jankomiru, v katerega bodo vložili 13,5 milijona evrov, je načrtovan za sredino leta 2024. To je največja investicija Pevexa letos, dela pa − kot poudarja predsednik uprave Krešimir Bubalo – napredujejo v želeni dinamiki.

»Center se bo razprostiral na 15.000 kvadratnih metrih s pripadajočimi površinami in vrtnarskimi vsebinami. Investicija v gradnjo znaša 13,5 milijona evrov, v opremo pa bodo vložili nekoliko več kot 15 milijonov evrov,« poudarja predsednik uprave Pevexa Krešimir Bubalo. Zaradi dobre prometne infrastrukture, bližine zagrebške obvoznice in dostopa do avtoceste, se je zahodni del Zagreba izkazal za idealno pozicijo bodočega logistično-distribucijskega centra.

Pevex je med top podjetji, ki v svoje poslovanje uvajajo nove, inovativne ekološke rešitve, usmerjene k varovanju okolja, trajnostemu poslovanju ter prihrankom energije. Centralno skladišče na Jankomiru bo opreljeno s solarnimi paneli za proizvodnjo električne energije.

Kmalu se bo odprl še 29. prodajni center v Vrbovcu, prihodnje leto pa Pevex prihaja v Poreč. Eden od vodilnih trgovcev v regiji je začel močan širitveni cikel in kupci Pevexa bodo zelo hitro imeli na razpolago 40 centrov.

 


Naročnik oglasne vsebine je Pevex

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine