TV namigi: Prevara, Simfonična ekstaza in Lisičja vila Liza

Na TVS prihaja četrta sezona serije o posledicah zunajzakonske afere, pred njo pa posnetek poletnega koncerta, ki ga je s serijo glasbenikov pripravil Rok Golob. Za ponočnjake še madžarska komična ekstravaganca.
Fotografija: Prevara (The Affair) Foto Showtime
Odpri galerijo
Prevara (The Affair) Foto Showtime

Sobota, 5 januarja

 

Prevara: TVS 1 ob 21.55 (Premiera)



The Affair. ZDA, 2017. 4. sezona. 1/10. Igrajo: Dominic West, Ruth Wilson, Maura Tierney, Joshua Jackson. Nadaljevanka. 60 minut. 
Vse se je začelo, ko sta se srečala Alison in Noah, in – čeprav sta bila oba poročena – začela romanco ... Po mnogih zapletih med štirimi glavnimi junaki se na začetku četrte sezone Noah preseli v Los Angeles, da bi bil bližje otrokoma, ki živita s Helen in Vikom. Vik je postal šef kirurgije, Helen pa se v Los Angelesu ne znajde najbolje. Skok naprej pa pokaže Noaha, ki se sestane s Colom, ker je nekdo pogrešan ...

Serija v novi sezoni ubere malce drugačno pot, pridružijo se novi liki, nova romanca čaka Noaha, kar sicer ni posebej presenetljivo, bolj zanimivo je, da se za nekoga novega ogreje Alison. 

Ustvarjalci so potrdili, da bo peta sezona hkrati zadnja. Igralski ekipi se bo pridružila Anna Paquin, ki jo poznamo iz serije Prava kri. 

Simfonična ekstaza II: TVS 1 ob 20.00 (Premiera)


Ljubljanski festival Simfonična ekstaza. Foto Tomi Lombar/Delo
Ljubljanski festival Simfonična ekstaza. Foto Tomi Lombar/Delo


Slovenija, 2018. Posnetek koncerta.
V poletnem večeru je Rok Golob pripravil sodoben koncert za vse generacije. K sodelovanju je povabil enega najboljših hrvaških izvajalcev, Gibonnija, Orkester Zagrebške filharmonije in zbor Perpetuum Jazzile, na odru pa so se zvrstili še Omar Naber, Maja Keuc, Nuška Drašček, Nina Strnad, Lana Trotovšek, Katrinas, King Foo in Tinkara Kovač, Metalstreet, Murat & Jose, Tomi Meglič, Tokac in Aleksandra Josić.


Lisičja vila Liza: TVS 1 ob 23.20

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Lisičja vila Liza. Foto TVS
Lisičja vila Liza. Foto TVS


Liza, a rókatündér. Madžarska, 2015. Režija: Károly Ujj Mészáros. Igrajo: Mónika Balsai, Szabolcs Bede Fazekas, David Sakurai. Fantazijska črna komedija. 98 minut.
Lisičje vile so mitološka bitja, ki pogubljajo moške. Liza je medicinska sestra, ki že dvanajst let skrbi za Marto, vdovo nekdanjega japonskega ambasadorja. Liza si želi samo ljubezni, ampak njeni moški umirajo na prvih zmenkih, zato je prepričana, da je ena od lisičjih vil.

Komentarji: