Real Madrid potrdil naslov prvaka, Barcelono spet nadigrali

Nogometaši madridskega Reala so osvojili 36. naslov španskega prvaka, novo razočaranje za Barcelono.
Fotografija: Joselu je enega od Realovih golov takole proslavil s soigralci. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
Odpri galerijo
Joselu je enega od Realovih golov takole proslavil s soigralci. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP

Nogometaši madridskega Reala so 36. postali prvaki Španije. Naslov so si zagotovili štiri kola pred koncem prvenstva. Real je v 34. kolu na doma premagal Cadiz s 3:0, Barcelona pa je izgubila na gostovanju v Gironi. Zasedba Carla Ancelottija ima štiri tekme pred koncem neulovljivih 13 točk prednosti pred Girono, ki je še drugič v tej sezoni premagala zasedbo iz katalonske prestolnice. Tudi na Montjuicu v Barceloni je slavila zmago s 4:2.

Nov polom Barcelone

Barcelona je na stadionu Montilivi v Gironi vodila 1:0 in 2:1. Uvodni gol je dosegla že v tretji minuti (Andreas Christensen), a je Girona izenačila le minuto za tem, na 2:1 pa je povišala na koncu prvega polčasa s strelom Roberta Lewandowskega z enajstih metrov.

Navijači Girone so začeli slaviti nastop v ligi prvakov. FOTO: Lluis Gene/AFP
Navijači Girone so začeli slaviti nastop v ligi prvakov. FOTO: Lluis Gene/AFP

V drugem polčasu je Girona deklasirala zasedbo Xavija Hernandeza. Dvakrat je zadel Portu (65., 75.), enkrat pa Miguel Gutierrez (67.). Girona, ki šele četrto sezono v zgodovini nastopa med špansko elito, si je z zmago tudi teoretično zagotovila nastop v evropski ligi prvakov v naslednji sezoni. Pred Bilbaom na petem mestu ima 13 točk prednosti.

Realovi navijači v središču Madrida. FOTO: Ana Beltran/Reuters
Realovi navijači v središču Madrida. FOTO: Ana Beltran/Reuters

Barcelona je tako doživela novo razočaranje in postavila pod vprašaj drugo mesto, ki v naslednji sezoni prinaša nastop v španskem superpokalu. Za Girono ima točko zaostanka. Real Madrid pa je suvereno prišel do 27. zmage. Vse tri gole proti Cadizu, ki mu grozi izpad v drugo ligo, je dosegel v drugem polčasu. Zadeli so Brahim Diaz (51.), Jude Bellingham (68.) in Joselu (93.).

Zmaga Atletica za utrditev na četrtem mestu

Uspešen konec tedna je tudi za madridskim Atleticom. Jan Oblak in soigralci so v gosteh premagali Mallorco, se utrdili na četrtem mestu in se povsem približali nastopanju v ligi prvakov tudi v sezoni 2024/25. Edini gol za zmago Madridčanov je že v 5. minuti zabil Rodrigo Riquelme. Oblak je desetič v tej sezoni španskega prvenstva ohranil mrežo nedotaknjeno.

Preberite še:

Komentarji: