Predstavitvena informacija

Plácido Domingo: »Na odru sem pravi mazohist«

Vsi imamo seznam muzejev, stavb, spomenikov, mest, umetniških del in drugih znamenitosti, ki bi si jih v življenju želeli ogledati.
Fotografija: V Ljubljani bo dirigiral eden od slavnih Treh tenorjev. Foto Pedro Walker
Odpri galerijo
V Ljubljani bo dirigiral eden od slavnih Treh tenorjev. Foto Pedro Walker

Če na svoj seznam še niste uvrstili Plácida Dominga, imate zdaj izvrstno priložnost.

V Ljubljani se bo namreč predstavil v nekoliko drugačni vlogi. Slavni umetnik ni zgolj velik pevec, ampak tudi generalni direktor operne hiše v Los Angelesu in izjemno spoštovan dirigent in kot dirigent bo nastopil tudi na junijskem koncertu, ki ga bo zaznamoval Verdijev Rekviem, eno najlepših del glasbene literature.

Domingo je zaslovel s Tremi tenorji, odpel 150 tenorskih vlog, se prelevil v kulturnega menedžerja, baritonista in izjemnega dirigenta. Z velikim spoštovanjem se ne oziramo zgolj na njegovo neprekosljivo glasbeno pot, ampak na njegovo celotno življenje. Je velik človek, ki ostaja zvest svojemu poklicu, svoji družini in prepričanjem. Kljub slavi in nešteto oboževalkam je ohranil trezno glavo in je že od svojega enaindvajsetega leta poročen z Martho, s katero imata tri otroke. Tako kot podira rekorde in premaguje ovire v svoji karieri, je premagal tudi velike zdravstvene težave, za katere se zdi, da niso pustile nobenih posledic. Karizmatičen in predan svojemu cilju še naprej osrečuje občinstvo v najpomembnejših dvoranah sveta.

Domingo o sebi pravi: »V resničnem življenju hočem biti srečen. Na odru pa je čudovito trpeti, se truditi in občinstvu res dati nekaj več. Bolj ko je trenutek dramatičen, bolj ga občutim, bolj uživam. Na odru sem pravi mazohist.«



Plácido Domingo bo na Ljubljana Festivalu nastopil 17. junija v Cankarjevem domu.

Več o dogodku na ljubljanafestival.si.