Neprofitni blok v Zalogu končan

Novogradnja: V stavbi bo 38 mestnih majhnih in srednje velikih stanovanj
Fotografija: Ob Agrokombinatski v Zalogu so zgradili nov blok z mestnimi neprofitnimi stanovanji. Ključe bodo predajali v kratkem. FOTO: Janez Petkovšek
Odpri galerijo
Ob Agrokombinatski v Zalogu so zgradili nov blok z mestnimi neprofitnimi stanovanji. Ključe bodo predajali v kratkem. FOTO: Janez Petkovšek

Ljubljana – Blok v bližini centra Spar v Zalogu, v katerem je zasebni investitor sprva nameraval zgraditi 18 velikih stanovanj in poslovne prostore s 1000 kvadratnimi metri skupnih površin, kasneje pa ga je prodal ljubljanskemu stanovanjskemu skladu in preuredil v stanovanjski blok z 38 stanovanji, bo v kratkem nared za prevzem.
Pogled z zahodne strani bloka. FOTO: Janez Petkovšek
Pogled z zahodne strani bloka. FOTO: Janez Petkovšek

Na gradbišču smo izvedeli, da je bil tehnični pregled že opravljen, zdaj pa odpravljajo le še manjše pomanjkljivosti in napake. V objektu z 2000 kvadratnimi metri površin so trije tipi neprofitnih stanovanj (20 s površino od 55 do 70 kvadratnih metrov, 14 s površino od 20 do 45 kvadratnih metrov, štiri pa so velika od 45 do 55 kvadratnih metrov). V kleti je 29 parkirnih prostorov, okoli bloka pa 13.
Po predpogodbi iz leta 2016 naj bi sklad zanje z davkom plačal približno 3,2 milijona evrov. Selitev je bila najprej napovedana za 9. maj, zdaj pa je jasno, da je ne bo pred iztekom tega meseca.

Komentarji: