Dior zaupal hčeri

Prvorojenka francoskega milijarderja, ki bo položaj prevzela prihodnji mesec, je od leta 2013 pomočnica generalnega direktorja v hiši Louis Vuitton.
Fotografija: Hčerka Bernarda Arnaulta Delphine Arnault bo čez dva tedna prevzela vodenje Diorja. FOTO: Christophe Archambault/AFP
Odpri galerijo
Hčerka Bernarda Arnaulta Delphine Arnault bo čez dva tedna prevzela vodenje Diorja. FOTO: Christophe Archambault/AFP

Da po novem najbogatejši zemljan, prvi mož luksuzne skupine LVMH Bernard Arnault, najraje vidi, da vse ostane v družini, je dokazal te dni, ko je za direktorico prestižne blagovne znamke Dior imenoval svojo hčer, 47-letno Delphine Arnault.

image_alt
O privilegiranih in deprivilegiranih

Prvorojenka francoskega milijarderja, ki bo položaj prevzela prihodnji mesec, je sicer od leta 2013 pomočnica generalnega direktorja v hiši Louis Vuitton, pred tem je približno desetletje že delala pri Diorju in uvedla nagrade LVMH za mlade modne oblikovalce. LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) ima pod svojim okriljem okoli 60 podjetij, ki upravljajo celo vrsto luksuznih znamk, med njimi poleg Diorja Tiffany, Fendi, Givenchy, Stella McCartney, Loewe, Kenzo, Princess Yachts, TAG Heuer in Bulgari ...

O svoji odlični hčerki

Ob oznanitvi imenovanja Arnault ni skoparil s pohvalami hčere. »Pod njenim vodenjem se je zaželenost izdelkov znamke Louis Vuitton občutno povečala, zaradi česar je dosegala nove prodajne rekorde,« je bilo mogoče prebrati v izjavi za javnost, prav tako prepričanje, da bodo njene izkušnje odločilne pri nadaljnjem razvoju Diorja. Predvsem naj bi poskrbela, kot je pisal CNN, da bo znamka spet dosegala rezultate, kakršne je pred pandemijo covida-19. Na položaju direktorice bo zamenjala Pietra Beccarija, ta pa Michaela Burka, dozdajšnjega šefa Louisa Vuittona.

O 73-letnem Bernardu Arnaultu, ki ima po Forbesu premoženje v vrednosti okoli 200 milijard dolarjev, krožijo prečiščene informacije, njegovo življenje ni razgaljeno na spletu kakor pri Elonu Musku, ki ga je izrinil z mesta najpremožnejšega na svetu, nekaj pa vendarle povedo že položaji njegovih otrok. Vseh pet je vključenih v imperij. Sin Antoine – tako kot Delphine iz prvega zakona z Anne Dewavrin – je od decembra generalni direktor holdinga, ki nadzira LVMH. Iz drugega zakona, s kanadsko pianistko Hélène Mercier, ima tri sinove; Alexandre je izvršni direktor pri Tiffanyju, Frédéric izvršni direktor v TAG Heuerju in Jean direktor trženja pri družbi Louis Vuitton.

Delphine Arnault, ki je diplomirala na London School of Economics, je sprva delala pri družbi McKinsey & Company, leta 2000 pa je presedlala v očetov konglomerat in tri leta pozneje postala najmlajša članica upravnega odbora skupine LVMH.

Preberite še:

Komentarji: