Roseanne so pobrali opioidi

Kako pojasniti, da v nadaljevanki manjka bivši glavni lik?
Fotografija: Ob smrti Roseanne Conner na televiziji Rosanne Barr sporoča, da je še živa. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ob smrti Roseanne Conner na televiziji Rosanne Barr sporoča, da je še živa. FOTO: Reuters

Spomladi se je zdelo, da je 65-letna igralka Roseanne Barr na konju. Televizijska hiša ABC je po več kot dvajsetih letih obudila nadaljevanko Roseanne, v kateri so se Connerji, stereotipna družina iz delavskega sloja na ameriškem srednjem zahodu – nekje blizu Chicaga – spopadali z vsakdanjimi težavami. Tako kot njena predhodnica v letih od 1988 do 1997 je imela tudi obujena Roseanne – v kateri je Roseanne Barr igrala mamo Roseanno Conner, očeta Dana Connerja pa znani igralec John Goodman – odlično gledanost.

Vse se je zrušilo konec maja. Resnična Roseanne, glasna privrženka predsednika Donalda Trumpa, je objavila tvit, v katerem je o svetovalki nekdanjega predsednika Baracka Obame Valerie Jarrett zapisala, da je videti kot otrok (radikalne druščine) Muslimanska bratovščina in (filma) Planet opic; Jarettova se je rodila v Iranu ameriškima staršema, njen oče je bil črnec.

Čeprav je Roseannin televizijski lik pogosto odkritosrčen in politično nekorekten, je bil tvit za šefe ABC – lastnik televizije je podjetje Disney, ki pač producira predvsem družinam namenjeno, lahkotno in politično korektno medijsko robo – preveč. Takoj so odpovedali naslednjo sezono. Vendar je denar vseeno denar in kmalu so si premislili. Družina Conner se je v torek vrnila na male zaslone v novi nadaljevanki The Connerrs, a brez Roseanne.

Osnovno vprašanje je seveda bilo, kako bodo pojasnili, da manjka glavni lik in mama družine. Zdaj je jasno, da jo je pokopal prevelik odmerek. Mama Roseanne Conner je imela namreč operacijo kolena in je po njej pojedla preveč opioidnih tablet proti bolečinam. Tako se je pridružila več kot 49.000 Američanom, ki so po tej poti umrli lansko leto.

Roseanne Barr se je na nova nadaljevanja, v katerih se dogajanje začne tri tedne po pogrebu Roseanne Conner, na tviterju odzvala zelo odkritosrčno, skratka roseannovsko: »Nisem mrtva, prasci!!!!«

Komentarji: