Zvezdnik bo upodobil zloglasnega morilca Williama Halea

Film o umorih v indijanskem rezervatu bo režiral slavni Martin Scorsese.
Fotografija: Scorsese se bo lotil filmskega projekta po premieri težko pričakovanega kriminalnega filma The Irishman (Irec). FOTO: Mario Anzuoni/Reuters
Odpri galerijo
Scorsese se bo lotil filmskega projekta po premieri težko pričakovanega kriminalnega filma The Irishman (Irec). FOTO: Mario Anzuoni/Reuters

Ameriški igralec Robert De Niro bo nastopil v Scorsesejevem najnovejšem filmu Killers of the Flower Moon. To bo že deseto sodelovanje med režiserjem in igralcem, v celovečercu pa bo prav tako nastopil slavni Leonardo di Caprio.

Film bodo posneli po knjižni uspešnici avtorja kriminalnih romanov Davida Granna. V njej avtor opisuje resnične umore v indijanskem rezervatu plemena Osage v Oklahomi v dvajsetih letih prejšnjega stoletja. To so bili tudi prvi odmevnejši zločini, ki jih je raziskoval tedaj novoustanovljeni preiskovalni urad FBI.

Kot poroča Independent bo 75-letni De Niro upodobil zloglasnega živinorejca in morilca Williama Halea. Pod scenarij se je podpisal Eric Roth, ki je najbolj znan po besedilih za filme, kot so Forrest Gump, Nenavaden primer Benjamina Buttona in Zvezda je rojena.


Težko pričakovani Irec


Martin Scorsese se bo lotil filmskega projekta po premieri njegovega težko pričakovanega kriminalnega filma The Irishman (Irec), ki naj bi ga v kinodvoranah začeli predvajati konec letošnjega leta. V celovečercu bo prav tako nastopil Robert De Niro, ob njem pa bosta zaigrala še dva kultna ameriška igralca z italijanskimi koreninami, in sicer Al Pacino in Joe Pesci.



De Niro in Scorsese že dolgo uspešno sodelujeta. Prva pomenljiva vloga petinsedemdesetletnega igralca je bila v filmu Ulice zla, naravnost izstrelila pa ga je med zvezde upodobitev taksista Travisa v filmu Taksist. Nato sta sodelovala še v uspešnicah New York, New York, Kralj komedije, Dobri fantje, Kazino, Rt strahu. Za vlogo v filmu Razjarjeni bik je De Niro dobil oskarja za najboljšega igralca.

Preberite še:

Komentarji: