Namigi prireditev: LYNX, Zadnje lune in Richard Clayderman

Odprtje mednarodne razstave z avtorji z vseh štirih celin, premiera drame tržaškega dramatika Furia Bordona, v Cankarevem domu pa romantik na klavirju.
Fotografija: Tammy Novak: Forgotten Love Song Foto Tammy Novak
Odpri galerijo
Tammy Novak: Forgotten Love Song Foto Tammy Novak

Sobota, 30. novembra


RAZSTAVA
 

LYNX 2019


Lokarjeva galerija, Ajdovščina, sobota, 30. novembra, ob 18.30

V Ajdovščini bodo odprli IV. mednarodno razstavo izbranih avtorjev mednarodnega natečaja LYNX 2019, na kateri sodelujejo avtorji z vseh celin v štirih kategorijah: slikarstvo, grafika, fotografija in digitalna umetnost. Sam projekt je bil prepoznan kot pozitiven prispevek multikulturalnosti v našem širšem geografskem prostoru, zato ga je tudi podprl Pokrajinski svet pokrajine Furlanije - Julijske krajine, Občine Trst in Občine Ajdovščina.

Pričujoča razstava je plod petletnega sodelovanja Lokarjeve galerije z Associazione Culturale il Sestante iz Trsta. Mednarodna razstava sodobne umetnosti LYNX je torej prostor konfrontacije različnih kultur, slogov in generacij. Razstava bo na ogled do 14. decembra.


PREDSTAVA
 

Zadnje lune


Dom kulture Velenje, sobota, 30. novembra, ob 19.30

Zadnje lune Foto Gledališče Velenje Delo
Zadnje lune Foto Gledališče Velenje Delo


Drama Zadnje lune je delo tržaškega dramatika, pisatelja, scenarista in režiserja Furia Bordona. Režijsko sta se je lotila domača gledališka ustvarjalca Romeo Grebenšek in Karl Čretnik in bo danes premierno uprizorjena.

Gre za igro o staranju, o strahu pred koncem in priznanju nemoči pa tudi igra o medgeneracijskem prepadu, o pomanjkanju empatije mladih v odnosu do starostnikov. Predvsem pa gre za realno, toda globoko analizo volje do življenja, kakor jo razkrivata profesorjeva izkušnja odhoda v dom za starostnike in nenehno iskanje ravnovesja med pogoji za njegov obstoj. Igrajo: Karl Čretnik, Petra Hribernik in Matej Mraz.


GLASBA
 

Richard Clayderman


Cankarjev dom, Gallusova dvorana, sobota, 30. novembra, ob 19.30

Richard Clayderman  Foto Promo
Richard Clayderman  Foto Promo


Večni romantik, ki ga je prva dama Amerike Nancy Reagan nekoč poimenovala romantični princ, z razprodanimi koncerti že več kot trideset let navdušuje občinstvo po vsem svetu. Glasbeni velikan, ki je svojo uspešno pot začel že v sedemdesetih letih, je prepoznaven po uspešnici Balada za Adelino, ki jo je prodal v nakladi 22 milijonov izvodov. Prepoznaven pa je tudi njegov glasbeni slog nove romantike.

Na več kot 40-letni poti je Richard Clayderman odigral več kot dva tisoč koncertov po vsem svetu, posnel več kot tisoč dvesto pesmi in prodal več kot 85 milijonov albumov.

Komentarji: