Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zanimivosti

TV namigi: Zelena cona, Margaret Atwood in Mesto povratka

Preiskovalec mora v Iraku najti orožje za množično uničevanje, dokumentarec o avtorici romana Deklina zgodba, Milijarder pod krinko pa se vrača z novo sezono.
Zelena cona Foto Planet Tv
Zelena cona Foto Planet Tv
R. L., Vikend
25. 3. 2021 | 06:30
2:51

Četrtek, 25. marcaZelena cona: Planet TV 2 ob 21.10


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Green Zone. ZDA, 2010. Režija: Paul Greengrass. Igrajo: Matt Damon, Jason Isaacs, Greg Kinnear, Brendan Gleeson. Akc. film. 115 min.


Roy Miller ima nalogo v »osvobojenem« Iraku najti orožje za množično uničenje. A Roy je čedalje bolj frustriran, kraji, kamor ga pošiljajo, so namreč prazni. Predstavnik Busheve administracije mu zagotavlja, da so njihovi podatki točni, a operativec Cie mu že vnaprej pove, da ne bo našel orožja. Potem pa z Royevo enoto naveže stik Iračan, ki trdi, da ima zaupne informacije ...

Prvi visokoproračunski film o vojni v Iraku, ki se ni pretvarjal, da je obstajal legitimen vzrok za to vojno. Brezkompromisen akcioner brez dlake na jeziku.

 


Margaret Atwood: Beseda za besedo je moč: HBO ob 22.05


Margaret Atwood: A Word after a Word after a Word is Power. Kan., 2019. Režija: Nancy Lang in Peter Raymont. Dok. film. 90 min.

Margaret Atwood: Beseda za besedo je moč Foto HBO
Margaret Atwood: Beseda za besedo je moč Foto HBO


Dokumentarec odgovarja na vprašanje kdo je pravzaprav avtorica priljubljenega romana Deklina zgodba. Uspeh televizijske priredbe njenega romana je ime pisateljice Margaret Atwood povzdignil v tržno znamko. Milijoni bralcev poznajo njene knjige, le malo pa jih ve, kdo je ženska in avtorica za to zgodbo.

Režiserja sta s snemalno ekipo več kot eno leto spremljala Atwoodovo in njenega zdaj že pokojnega partnerja Graema Gibsona. Dokumentarec se dotakne tudi pisateljičine preteklosti ...
 Milijarder pod krinko: Mesto povratka: Discovery ob 20.00


Undercover Billionaire: Comeback City. ZDA, 2021. 1. del. Resn. šov. 60 min.

Milijarder pod krinko: Mesto povratka Foto Discovery
Milijarder pod krinko: Mesto povratka Foto Discovery


Poslovnež Glenn Stearns meni, da si vsak zasluži drugo priložnost. Zdaj je pred njim še večji izziv: ohraniti želi ameriške sanje žive.

V tej seriji se Glenn vrača v Erie v Pensilvaniji, kjer je v 90 dneh na noge postavil podjetje Underdog BBQ. Tokrat ima novo misijo: reševati majhna podjetja na robu propada. Potem ko sprva identificira šibke točke, ga skupaj z lastniki preoblikuje v zgolj 27 dneh.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine