Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nedelo

Jedi, pospremljene z zgodbami

Knjiga, ki jo je izdala založba Cerdonis, prinaša odličen vpogled v del slovenske kulinarične dediščine, predvsem pa je elegantno uporabna.
Iz zbirke približno sto dvajsetih preizkušenih starih koroških receptov je Doroteja Omahen v knjigo uvrstila devetinpetdeset najbolj značilnih. FOTO: Ljubo Vukelič
Iz zbirke približno sto dvajsetih preizkušenih starih koroških receptov je Doroteja Omahen v knjigo uvrstila devetinpetdeset najbolj značilnih. FOTO: Ljubo Vukelič
9. 10. 2022 | 16:00
5:22

V nadaljevanju preberite:

Pet let raziskovanja koroške kulinarike in zbiranja starih receptov mam in babic iz Mežiške, Dravske in Mislinjske doline je bilo dovolj za knjigo, ki jo je avtorica, Korošica iz Ljubljane Doroteja Omahen, predstavila v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine in Tedna kulturne dediščine 2022 v Slovenskem etnografskem muzeju. Tako je zdaj tudi nekoroškemu kuharju, ki se bo lotil katerega od devetinpetdesetih receptov, dano kompetentno zaklicati vabilo k mizi: Prite jèst!

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine