Avtomobil zapeljal v Blejsko jezero

Gasilci in potapljači so v nedeljo avtomobil potegnili iz jezera, proti vozniku poteka prekrškovni postopek.
Fotografija: V nedeljo na Bledu avtomobil zapeljal v jezero. FOTO: PGD Bled
Odpri galerijo
V nedeljo na Bledu avtomobil zapeljal v jezero. FOTO: PGD Bled

Blejski policisti so v nedeljo nekaj po 18. uri obravnavali zdrs praznega osebnega vozila s parkirišča v Blejsko jezero. Jezero so v hitri intervenciji pregledali blejski gasilci in potapljači. Vozilo so odstranili iz jezera. Proti vozniku pa poteka prekrškovni postopek zaradi neustrezne zapustitve vozila.

FOTO: PGD Bled
FOTO: PGD Bled
Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje je v nedeljo ob 18.17 na Bledu osebno vozilo zapeljalo s parkirišča v jezero in potonilo. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bled in potapljači Podvodne reševalne službe Bled so se potopili do vozila in ugotovili, da v njem ni nikogar. Cesta Bled-Bohinj je bila med intervencijo zaprta.

Okoliščine kažejo, da je osebni avtomobil sam krenil s parkirišča v Mlinem na Bledu in zapeljal v vodo. Pri tem ni bil nihče poškodovan, nastala pa je materialna škoda na vozilu, ki so ga iz jezera že odstranili, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Proti vozniku vodijo prekrškovni postopek zaradi neustrezne zapustitve vozila.

image_alt
Prižgano vozilo se je samo »zapeljalo« v Blejsko jezero


To ni prvi takšen primer zdrsa vozila v Blejsko jezero. Prav tako v Mlinem se je prazno vozilo s parkirišča v jezero preko ceste, pločnika in obale odpeljalo tudi lani poleti. Ob tem je prevozilo odraslo osebo in jo poškodovalo.

FOTO: PGD Bled
FOTO: PGD Bled

Preberite še: