A cappella večer različnih glasbenih stilov

Jutri zvečer bo ta skupina Bassless nastopila v ljubljanski kavarni Slamič
Fotografija: Bassless so radi razigrani. Foto Osebni arhiv
Odpri galerijo
Bassless so radi razigrani. Foto Osebni arhiv

Vse bolj prepoznavna a cappella zasedba Bassless bo v sredo zvečer ob 20. uri nastopila v Rdeči dvorani ljubljanske kavarne Slamič.

Vokalna skupina, ki deluje v zasedbi Karin Možina, Nastja Vodenik, Klemen Brezavšček, Kristjan Virtič in Matej Virtič, je doma in v tujini priznana in nagrajena a cappella zasedba, ki ustvarja v Ljubljani, njeni člani pa prihajajo iz različnih slovenskih regij od Gorenjske, Primorske, Štajerske do Koroške. Nastala je pred petimi leti in izvaja glasbo različnih žanrov, tudi avtorske pesmi.

Njihov glasbeni izraz je preplet elementov popularne in ritmične elektronske glasbe na eni strani ter klasičnih a cappella jazzovskih aranžmajev na drugi. Pred kratkim je skupina izdala nov videospot za priredbo skladbe Swiss Lady, ki je leta 1977 na Evroviziji zastopala Švico. Skladbo s precej humorja predstavljajo v retro vizualni obliki, ki ponese gledalca v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja. Televizijsko občinstvo je zasedbo Bassless spoznalo v četrti sezoni šova Slovenija ima talent. Sicer pa je bil tudi nominirana za prestižno mednarodno a cappella nagrado cara award in prejela drugo nagrado AVA award. Pred kratkim so nastopili v Tajvanu in Švici. Pripravljajo tudi videospot za svojo prvo avtorsko skladbo Isn't It Good To Be in Love?.

V ljubljanski Kavarni Slamič so uspešno poskrbeli za tako imenovane koncertne večerje, kjer sedečemu občinstvu postrežejo manjše prigrizke, vse skupaj pa poteka v pristnem klubskem ozračju. Zaradi velikega zanimanja imajo pogosto razprodane večere in se je treba za koncert obvezno prej prijaviti in si rezervirati mesto. V prihodnje načrtujejo še nekaj zanimivih klubskih večerov, in sicer bo 21. novembra tam nastopila kantavtorica Ditka s skupino, 28. novembra pa znameniti jazzovski bobnar Alvin Queen, ki bo nastopil s triom kitarista Primoža Grašiča. Oba koncerta sta že razprodana. Zadnjega bodo ponovili še naslednjega dne.

Komentarji: