Franc Vesel bo državni sekretar za malo gospodarstvo

Po odhodu državnega sekretarja za šport Petra Vilfana, ki ga za zdaj ne nameravajo nadomestiti, bo vlada imenovala državnega sekretarja za malo gospodarstvo.
Fotografija: Vlada pod vodstvom Marjana Šarca je obrtnikom prisluhnila v zahtevi po državnem sekretarju. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Vlada pod vodstvom Marjana Šarca je obrtnikom prisluhnila v zahtevi po državnem sekretarju. FOTO: Leon Vidic/Delo

Kot smo v Delu že napovedali, bo vlada imenovala Franca Vesela za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade za malo gospodarstvo. Premier Marjan Šarec je pojasnil, da so šli z imenovanjem državnega sekretarja za malo gospodarstvo na roko Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS), kjer so po njegovih besedah čutili, da so premalo slišani in da jih vlada ne upošteva dovolj: »Tukaj smo jim šli na roko z imenovanjem, bili smo proaktivni.«

Vesel, ki bo deloval v okviru pooblastil, ki jih bo državnemu sekretarju dodelil gospodarski minister, prihaja iz obrtniških vrst, saj je ribniški obrtnik in član odbora za gospodarstvo OZS. Na parlamentarnih volitvah se je neuspešno potegoval za poslanca LMŠ, ob svoji kandidaturi je delil misel, da je v življenju treba obleči dres, steči na igrišče in zadeti gol, ne pa s kavča vpiti, kako se doseže zadetek.

Predsednik OZS Branko Meh je nad nedavnim imenovanjem, za katero so se zavzemali, izrazil zadovoljstvo in povedal, da si odslej obetajo lažje odpravljanje ovir in birokratskih predpisov.

Preberite še:

Komentarji: