Le 700 jih bo lahko skočilo v morje

V morje na centralni plaži Portorož bodo poskakali v skupinah po 100 ljudi, vsakih deset minut.
Fotografija: Foto
Odpri galerijo
Foto

Portorož - Na 15.tradicionalni novoletni skok v portoroško morje se lahko letos prijavi največ 700 pogumnežev. Vodja prireditve in organizatorjev Nino Cokan je pojasnil, da so število morali omejiti zaradi varnosti in lažje organizacije dogodka, ki postaja vse bolj množičen. Leta 2017 jih je v morje skočilo 545 in z obale spremljalo 5000 ljudi, letos 1. januarja jih je bilo 515 in morda kak tisoč manj radovednežev zaradi slabšega vremena.

Letos je prijavljenih že vsaj 50 kopalcev. Prvih 200 plača 7 evrov prijavnine, drugih 200 8 evrov, potem pa se prijavnina zvišuje na vsakih 100 udeležencev. Zadnji prijavljeni bodo plačali po 10 ali 11 evrov, odvisno od števila prijavljenih. Vsak od njih bo prejel diplomo, da je postal ambasador Novoletnega skoka v morje, s tem pa se tudi simbolično zaveže, da bo vestno skrbel za neokrnjenost, čistočo ter promocijo slovenskega morja za zmeraj. Nekateri pridejo zaradi zabave in druženja, drugi zaradi zdravljenja mačka, vse več pa je takih, ki jemljejo kopanje v mrzlem morju kot terapevtski poseg za boljše počutje.

Tudi letos bodo v morje skakalo v časovnih razmakih in v skupinah po 100, da ne bi bila gneča na osrednji portoroški plaži prevelika. Dogodek bo sestavni del novoletnega popoldneva v Portorožu, ki se bo končalo z velikim ognjemetom. Temperatura morja bo okoli 11 stopinj. Letos imajo ljubitelji morja nekaj težav z informacijami o morju, saj dve opazovalni boji ARSO (Zora in Zarja) že nekaj časa ne prikazuejta več podatkov o temperaturi, oceanografska boja Vida Morske biološke postaje Piran pa je od novembra v remontu in do 1. januarja še ne bo nared.

Komentarji: