Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Predsednico društva Maus, ki je zbiralo denar za Gala, ovadila še dva starša

Po poročanju Večera sta Natašo Švikart na policijo prijavila še Jožica Aberšek, mati dečka Marka, in Marjan Beranič, oče deklice Lane.
Po materi dečka Gala sta Natašo Švikart ovadila še starša dveh otrok. FOTO: arhiv
Po materi dečka Gala sta Natašo Švikart ovadila še starša dveh otrok. FOTO: arhiv
J. P.
18. 10. 2019 | 11:35
18. 10. 2019 | 12:16
1:37
Obtožbe in kritike na račun predsednice društva Maus Nataše Švikart ne potihnejo. Po poročanju Večera sta jo ovadila še starša dveh otrok, za katera je zbirala denar – Jožica Aberšek, mati dečka Marka, in Marjan Beranič, oče deklice Lane. Preiskava še poteka. Beranič sumi, da je bilo za operacijo in pot za Lano zbranega veliko več denarja, kot mu ga je društvo Maus nakazalo (18.000 evrov), vendar pa trditi tega ne more. Aberškovi pa je društvo nakazalo 36.000 evrov pred sinovim odhodom na poseg v Ameriko, kjer sta skupaj ostala devet mesecev. Dečkova mati se čudi, zakaj ji Švikartova ne predloži izpiskov, ki bi dokazovali dejansko stanje.


Izposodila si je 29.000 evrov


Spomnimo: Švikartova se je pod plazom ogorčenih kritik znašla od priznanju, da si je izposodila 29.000 evrov od denarja, ki so ga ljudje darovali za operacijo šestletnega Gala, dečka s prirojeno deformacijo rok, ki potrebuje operativni poseg v ZDA, ki stane več kot 120.000 evrov. Galova mati Nataša Vrbnjak Šteflič je proti Nataši Švikart podala kazensko ovadbo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine