Svet UKC Ljubljana potrdil Teodorja Žepiča za v. d. generalnega direktorja

Kot vršilec dolžnosti bo vodenje UKC Ljubljana prevzel po imenovanju Aleša Šabedra za ministra za zdravje.
Fotografija: Teodor Žepič (desno) z Alešem Šabedrom in Janezom Jazbecem na lanski tiskovni konferenci Pediatrične klinike. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Teodor Žepič (desno) z Alešem Šabedrom in Janezom Jazbecem na lanski tiskovni konferenci Pediatrične klinike. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Svet Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je za v. d. generalnega direktorja UKC Ljubljana potrdil Teodorja Žepiča. Da bo vodenje UKC Ljubljana po imenovanju Aleša Šabedra za ministra za zdravje začasno prevzel dosedanji poslovni direktor pediatrične klinike, je sicer v javnost prišlo že prejšnji teden. Šabeder je največjo zdravstveno ustanovo v državi vodil le dobro leto.



Tedaj so objavili, da bo Žepič tekoče posle opravljal predvidoma do današnje seje sveta UKC Ljubljana. Po izobrazbi je sicer politolog z izkušnjami v bančništvu. V UKC je prišel iz Deželne banke. Junija lani, kmalu po upokojitvi Biserke Marolt Meden, je postal poslovni direktor Pediatrične klinike.

Pred tem je bil svetovalec uprave Deželne banke Slovenije, vrsto let je vodil hranilnico Lon in se kalil v Gorenjski banki. Deželna banka je tudi lastnica Semenarne Ljubljana, od koder je na direktorsko mesto v UKC prišel Šabeder. Žepič je pred nedavnim v kliničnem centru prevzel tudi vodenje ortopedske, dermatovenerološke, očesne in ORL-klinike.
 

Sedmi na čelu UKC v zadnjem desetletju


Vodstvo ljubljanskega UKC Ljubljana se je v preteklih letih menjavalo precej pogosto, piše STA. Žepič je 14. človek na čelu Univerzitetnega kliničnega centra, sedmi v zadnjih desetih letih. 

Kaj sledi po njegovi potrditvi za v. d. generalnega direktorja? Izbirni postopek za novega direktorja s polnim mandatom se bo začel na eni od prihodnjih sej sveta zavoda. Razpis za imenovanje novega generalnega direktorja bo v skladu z zakonom objavljen v sredstvih javnega obveščanja. Imenovana bo razpisna komisija, ki bo vodila razpisni postopek ter pregledala in ocenila prejete prijave.

Svet zavoda bo po končanem izbornem postopku in predstavitvah sprejel sklep o imenovanju novega direktorja, ki bo začel veljati, ko bo soglasje k imenovanju podal še minister za zdravje.

Komentarji: