Umrl je Boris Cibic

Ugledni zdravnik je umrl star 102 leti v krogu svojih domačih.
Fotografija: Boris Cibic je bil ugleden zdravnik, predavatelj, pisec člankov in organizator. FOTO: Vukelič Ljubo
Odpri galerijo
Boris Cibic je bil ugleden zdravnik, predavatelj, pisec člankov in organizator. FOTO: Vukelič Ljubo

V 103. letu starosti je umrl zdravnik Boris Cibic. »Padec in krajša hospitalizacija sta ga oslabila in po vrnitvi domov je mirno umrl v krogu svojih domačih,« so zapisali na Zdravniški zbornici Slovenije. 

Bil je ugleden zdravnik, predavatelj, pisec člankov in organizator, ustanovni član Društva za zdravje srca in ožilja Slovenija ter njegov dolgoletni podpredsednik. 

Med drugo svetovno vojno se je vpisal na medicinsko fakulteto v Padovi, a je bil še pred začetkom študija ujet in poslan v italijansko vojsko. Pozneje je bil zaprt v nemških taboriščih, so zapisali na portalu Zdravniške zbornice Slovenije. 

FOTO: Blaž Samec/Delo
FOTO: Blaž Samec/Delo

Po koncu vojne je leta 1949 končal študij medicine v Ljubljani. Več let je bil namestnik predstojnika internega oddelka v Bolnici dr. Petra Držaja, nato pa se je preusmeril v kardiologijo in delal na kliniki Eppendorf v Hamburgu, kjer je leta 1969 postal primarij. Postal je direktor Interne klinike BPD in asistent na Katedri za interno medicino.

Sedemnajst let je bil predsednik Kardiološke sekcije Slovenskega zdravniškega društva in deset let predsednik Internistične sekcije. Leta 2002 je prejel srebrni častni znak svobode Republike Slovenije, leta 2012 pa nagrado glavnega mesta Ljubljana.

Komentarji: