Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Izraelski vojaški kabinet vodijo politični, ne nacionalni interesi

Izraelske oblasti počnejo vse, da bi strahotna vojna v Gazi trajala čim dlje. Skupina družin izraelskih talcev je vlado obtožila, da jih je zapustila.
Begunsko taborišče Džabalija na severu Gaze je izraelska vojska večkrat oblegala po več tednov in ga v celoti zravnala z zemljo. FOTO: Omar Al-qattaa/AFP
Begunsko taborišče Džabalija na severu Gaze je izraelska vojska večkrat oblegala po več tednov in ga v celoti zravnala z zemljo. FOTO: Omar Al-qattaa/AFP
31. 5. 2024 | 11:14
31. 5. 2024 | 11:35
4:32

V nadaljevanju preberite:

Po skoraj osmih mesecih izraelskega brutalnega obleganja območja Gaze izraelski vojaški kabinet ni niti blizu uresničenja vsaj enega izmed ključnih ciljev kolektivnega kaznovanja Palestincev za Hamasova grozodejstva 7. oktobra lani. Hamas vojaško še ni poražen, kaj šele politično. Glavnina izraelskih talcev je še vedno v Gazi: veliko jih je v časih najbolj brutalne vojne našega časa že umrlo. Natančne številke ne pozna nihče.

Potem ko je svetovalec za nacionalno varnost Zači Hanegbi izjavil, da je vlada ne namerava končati v zameno za izpustitev talcev, je tudi izraelska javnost dokončno dobila potrditev, da njihov vojaški kabinet dejansko počne vse, da bi pobijanje in rušenje v palestinski enklavi trajalo čim dlje – to je namreč edini način, da predsednik vlade Benjamin Netanjahu in njegovi skrajno desni, mesijanski in rasistični ministri ostanejo na oblasti.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Boštjan Videmšek o sklepu vlade o priznanju palestinske državnosti

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine