Požar v bližini Aten pod nadzorom

Na območje so poslali več kot 130 gasilcev, pomagali so si tudi z letali.
Fotografija: FOTO: Afp
Odpri galerijo
FOTO: Afp

Grški gasilci so danes gozdni požar v bližini Aten, ki je ogrožal domove, spravili pod nadzor, so sporočile lokalne oblasti. Najmanj dve hiši sta pogoreli do tal, o poškodovanih zaenkrat ne poročajo, saj je policija preventivno hitro evakuirala območje in zaprla ceste, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters


Iz civilne zaščite so sporočili, da je požar izbruhnil danes zgodaj zjutraj po lokalnem času v vzhodno od Aten. »Bil je ogromen požar s plameni visokimi okoli 20 metrov, v bližini hiš,« je dejal vodja civilne zaščite Nikos Hardalias.

Na območje so poslali več kot 130 gasilcev, pomagali so si tudi z letali.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters


V Grčiji so se konec tedna gasilci borili s številnimi požari, ki so bili posledica dlje časa trajajoče vročine in močnih vetrov. V nekaterih primerih so morali začasno evakuirati posamične vasi ali kampe.

Za večji del južne Grčije velja rdeči alarm za gozdne požare. Grški vremenoslovci za prihodnje dni napovedujejo vročinski val s temperaturami do 40 stopinj Celzija.

Julija lani je nedaleč od Aten v hudem požaru umrlo več kot sto ljudi. Od takrat naprej oblasti prebivalce še bolj jasno opozarjajo o točnih lokacijah požarov, civilna zaščita jih pred morebitno nevarnostjo obvešča tudi prek sporočil SMS.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Komentarji: