"My sport is Franja"

Objavljeno
09. oktober 2015 09.10
Posodobljeno
09. oktober 2015 09.10
Maja Oven
Maja Oven
Kolesarsko društo ROG je s podporo BTC d.d. prijavilo projekt z namenom širitve Maratona Franja BTC City, da postane prepoznavna Evropska športna prireditev tesno povezana z Evropsko kulturno dediščino in prenos tega sporočila v širši Evropski prostor.

V dvoletnem projektu sodelujejo partnerji iz Italije, Hrvaške, Avstrije in Slovaške ter podporni partnerji iz Slovenije.

Podpora Erasmus+ bo namenjena razvoju izobraževalnega programa FRANJA ACADEMY, izvedbo mednarodnih športnih dogodkov FRANJA ON WHEELS ter spremljevalnih športnih aktivnosti v času Maratona Franja BTC City.

Razpis "Erasmus+ Sport" področje: "Partnerska sodelovanja na področju športa", izvaja Evropske unija pod okriljem Evropske agencije - Education, Audiovisual and Culture Executive Agency. Izbor pomeni potrditev, da je predlagan program zasnovan sodobno, da omogoča realno izvedbo ter, da je prepoznana evropska dimenzija projekta.

Projekt "My sport is Franja" želi biti kreator novih možnosti pri povezovanju športa in kulturne dediščine. 35. Maraton Franja BTC City bo s tem dobil še bogatejši program in upamo, da še več podpornikov in simpatizerjev tudi izven Slovenije. Poslanstvo in vrednote, ki jih projekt želi gojiti so iz športnega pogleda zelo komplementarne vrednotam, ki jih poseduje Bolnica Franja kot spomenik Evropske dediščine.

Eden od ciljev projekta je tako tudi, da ime >FRANJA< sčasoma postane evropski sinonim za dobre prakse v športu, družba BTC pa kot odličen partner in podpornik velikih športnih zgodb, oziroma športa za vse.