Slovenci za smučanje, Hrvati za ekipne športe

Objavljeno
30. december 2014 11.12
Posodobljeno
13. marec 2015 11.03
Uredništvo
Uredništvo
Slovenci v športnih trgovinah kupujejo predvsem opremo za individualne športe, Hrvati pa se raje odločajo za ekipne športe, še posebej nogomet, ugotavljajo v športnih verigah Hervis in Intersport.

V Sloveniji tako prodajo največ opreme za kolesarjenje, pohodništvo, smučanje, tek in fitnes. "V splošnem se proda največ rekvizitov za športne kategorije, ki so pri nas najbolj priljubljene: koles in kolesarskih dodatkov, pohodniških nahrbtnikov in palic, dodatkov za fitnes in sorodne vrste vadb, smuči in zaščitne smučarske opreme," so pojasnili v Intersportu.

Na Hrvaškem pa med tem prevladuje predvsem oprema za ekipne športe. "Slovenci raje tečemo, smučamo in hodimo v hribe, Hrvati pa raje igrajo nogomet oziroma ekipne športe nasploh," ugotavljajo v Hervisu. V Intersportu pa dodajajo, da se v zadnjem času tudi pri južnih sosedih povečuje prodaja opreme za individualne športe, ki so sicer značilni za slovenski trg.

Hit letošnjega poletja je bilo sicer t. i. stoječe veslanje - v obeh verigah so med bolj prodajanimi eksotičnimi rekviziti omenili ravno komplete za "SUP-anje", ki jih sestavljata deska in veslo.