Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Brez slovenskih namiznotenisačic na OI v Parizu

Sara Tokić je v Sarajevu na olimpijskih kvalifikacijah končala nastope v prvem krogu repešaža. Slovenija v ženski konkurenci na OI ne bo imela predstavnice.
Sara Tokić ne bo nastopila na OI. FOTO: Rémy Gros/NTZS
Sara Tokić ne bo nastopila na OI. FOTO: Rémy Gros/NTZS
P. Z., STA
18. 5. 2024 | 16:08
18. 5. 2024 | 16:24
1:49

Slovenska namiznoteniška igralka Sara Tokić je v Sarajevu na olimpijskih kvalifikacijah končala nastope v prvem krogu repasaža. Slovenija tako v ženski konkurenci na OI ne bo imela predstavnice, so sporočili iz Namiznoteniške zveze Slovenije.

Danes je Tokić izgubila z Italijanko Giorgio Piccolin z 0:4 in se poslovila od nadaljnjega tekmovanja. Sedemindvajsetletna Italijanka, 56. na svetovni lestvici, je bila v vseh štirih nizih ves čas boljša in 17-letni Slovenki ni dovolila, da bi se razigrala.

V petek je Tokićeva po treh zmagah v skupinskem delu olimpijskih kvalifikacij prvič ostala praznih rok, ko jo je v drugem krogu drugega dela s 4:0 premagala Valižanka Anna Hursey.

V skupinskem delu olimpijskih kvalifikacij je aktualna slovenska državna prvakinja premagala Ukrajinko Margarito Pesotsko, Latvijko Sabino Musajevo in Turkinjo Sibel Altinkayo, tako da ji ni bilo treba igrati prvega kroga drugega dela olimpijskih kvalifikacij.

Na OI sta se uvrstili Hurseyjeva in Nizozemska Britt Eerland.

V Sarajevu je igrala tudi Ana Tofant, ki je obstala v skupinskem delu. Boljši od nje sta bili v skupini A Piccolinova in Hrvatica Hana Arapović.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine