Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Luka Zabukovec srebrn na EP do 19 let

Slovenec na tekmovanju na Majorki drugi v razredu ilca.
Luka Zabukovec je odlično jadral. FOTO: Thom Touw
Luka Zabukovec je odlično jadral. FOTO: Thom Touw
Š. R., STA
23. 3. 2024 | 20:26
23. 3. 2024 | 20:26
2:14

Sedemnajstletni jadralec Luka Zabukovec je na evropskem prvenstvu v razredu ilca v kategoriji do 19 let osvojil srebrno medaljo. Bil je šesti v skupni razvrstitvi v konkurenci 137 jadralcev v starosti do 21 let, ki so tekmovali v Pollenci na španskem otoku Majorka.

V ženski konkurenci je Alenka Valenčič v konkurenci 65 jadralk končala na 10. mestu. Ivan Vahrušev je prvenstvo sklenil na 68. mestu, Benjamin Aganovič pa na 112.

Najuspešnejši je bil najmlajši član slovenske reprezentance, komaj 17-letni Zabukovec. »Prvenstvo je za nami in imamo kolajno! Spet srebrno, to je peta srebrna medalja Zabukovca. Dobro je jadral, razen prvega dne finala, ko je storil nekoliko več napak. Vendar so bili pogoji zelo, zelo zahtevni in tudi konkurenti so delali napake, tako da je ostal v igri do konca. Tokrat smo se poskusili zavihteti še na prvo mesto v U19, a ni šlo,« je pojasnil trener Matija Čok.

To je bilo prvo EP na standardu ilci 7. »A je Zabukovec tekmoval z večjimi fanti in tudi šesto mesto skupno je odličen rezultat. Alenka Valenčič je začela zelo rezervirano, kar zanjo ni značilno, potem pa se je po slabem začetku ves teden dvigala, zaključuje na desetem mestu in verjamem, da bi lahko bila še boljša, čeprav je tudi deseto mesto dober rezultat. Z nastopi sem zadovoljen, imamo kolajno, tako da gremo lahko zdaj sproščeno v naslednje regate. Mislim, da je to res dober rezultat v olimpijskem razredu, sicer v mladinski konkurenci, a je to vseeno olimpijska barka,« je dodal Čok.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine