Mojstrovina Nakašime zasenčila Doviziosa in Marqueza (VIDEO)

Japonski motociklist v razredu moto 2 je na treningu na Red Bull Ringu deskal po mokri stezi na svojem kalexu.
Fotografija: Andrea Dovizioso je obrambo lanske zmage začel z najboljšim časom prvega treninga. FOTO: Jure Makovec/AFP
Odpri galerijo
Andrea Dovizioso je obrambo lanske zmage začel z najboljšim časom prvega treninga. FOTO: Jure Makovec/AFP

Spielberg – Sezona svetovnega prvenstva v kraljevskem motociklističnem razredu moto gp se bo v nedeljo nadaljevala z enajsto preizkušnjo, veliko nagrado Avstrije na Red Bull Ringu. Dirka se je v elitni koledar vrnila predlani, potem ko je dve desetletji ni bilo zraven, v prejšnjih dveh izvedbah pa se je razpletla po italijanskih in Ducatijevih željah. Pred dvema letoma si je konkurenco pokoril Andrea Iannone, lani pa Andrea Dovizioso, ki je bil najhitrejši tudi na današnjem prvem treningu, na katerem so bili dirkači z ducatiji na prvih treh mestih.


Razglašeni yamahi


V drugo je bil z naskokom najprepričljivejši vodilni v trenutni razvrstitvi in branilec šampionske lovorike, Hondin Španec Marc Marquez, ki je prvega zasledovalca, Apriliinega Britanca Scotta Reddinga, pustil za seboj za več kot pol sekunde. Obakrat sta bila razglašena Yamahina asa Maverick Viñales in Valentino Rossi. Na prvem treningu sta oba – na desetem in enajstem mestu – zaostala debelo sekundo, na drugem pa celo več kot dve sekundi. Jutri bodo na sporedu še tretji prosti trening in kvalifikacije, v nedeljo pa še dirka ob 14.15.


Mojstrski manever Nagašime


Največjo pozornost gledalcev pa je danes s spektakularnim reševanjem zagotovo pritegnil japonski voznik v razredu moto 2 Tecuta Nagašima. Na mokrem drugem treningu, ki ga je popestrila močna deževna pošiljka, mu je namreč v zavoju spodneslo zadek njegovega kalexa, ki se je znašel na tleh, vendar pa ga 26-letni Japonec ni izpustil, temveč je na njem drsel po stezi, dokler se ni ustavil in domala brez prask takoj skočil na noge. Manever, ki se ga ne bi sramovali niti najboljši deskarji na valovih!


IZIDI PRVEGA TRENINGA


1. Andrea Dovizioso (Ita, ducati) 1:23,830
2. Jorge Lorenzo (Špa, ducati) + 0,215
3. Danilo Petrucci (Ita, ducati) 0,490
4. Marc Marquez (Špa, honda) 0,581
5. Andrea Iannone (Ita, suzuki) 0,606
6. Dani Pedrosa (Špa, honda) 0,644
10. Maverick Viñales (Špa, yamaha) 1,005
11. Valentino Rossi (Ita, yamaha) 1,054


IZIDI DRUGEGA TRENINGA


1. Marc Marquez 1:33,995
2. Scott Redding (VB, aprilia) 0,543
3. Danilo Petrucci 0,986
4. Jorge Lorenzo 1,493
5. Andrea Dovizioso 1,519
10. Valentino Rossi 2,332
20. Maverick Viñales 4,179
 

Komentarji: