Po zmagi nad Turki v polfinalu z Belorusijo

Odbojkarski varovanci Alberta Giulianija korak bliže na poti v ligo narodov.
Fotografija: Slovenski odbojkarji že pogledujejo proti ligi narodov. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Slovenski odbojkarji že pogledujejo proti ligi narodov. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Slovenska odbojkarska reprezentanca je dobila tudi drugo tekmo pokala challenger, kvalifikacijskega turnirja za uvrstitev v ligo narodov v ljubljanskih Stožicah. Po Čilu je ugnala še Turčijo, prvaka letošnje evropske lige, zmagala je s 3:1 (-23, 16, 15, 17).

Slovenci so potrebovali nekaj časa, da so ujeli ritem. Prvi niz so izgubili, ko pa so začeli bolje izvajati začetni udarec, pa se je hitro pokazala njihova premoč v vseh prvinah. Večjih dvomov, kdo bo zmagovalec, ni bilo, predvsem zaradi odličnih servisov in odlične igre Tončka Šterna v napadu.

Slovenija je tako zasedla prvo mesto v skupini A in se bo v sobotnem polfinalu merila z Belorusijo, drugouvrščeno reprezentanco skupine B. Drugi polfinalni par sestavljata Kuba in Turčija.

Zmagovalca polfinala se bosta za uvrstitev v ligo narodov pomerila v nedeljo.


Niso naivni


»Zadovoljen sem, vsekakor smo bili priča lepi zmagi. Sicer to še ni tista igra, ki si jo res želim, a vseeno iz dneva v dan napredujemo. Bili smo zbrani, podobno moramo nastopiti tudi proti Belorusiji, ki nikakor ni naivna reprezentanca,« je dejal selektor Slovenije Alberto Giuliani.

»Začeli smo malce zadržano, Turki so veliko menjali in nekako se nismo privadili na njihov ritem. A smo se kmalu pobrali, dokazali, da smo vendarle boljši, četudi je to seveda potrebno vsakič sproti dokazati na igrišču. Morda se bomo s Turki srečali še enkrat, čeprav jim proti Kubancem nikakor ne bo lahko,« je dodal bloker Alen Pajenk.

 

Komentarji: