Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Prvak iz ozadja v napad na turško zmago

Tim Gajser v kvalifikacijah pred jutrišnjo dirko svetovnega prvenstva v kraljevskem razredu MXGP v turškem Afyonkarahisarju peti. Jan Pancer sedmi.
Tim Gajser je v kvalifikacijah za veliko nagarado Turčije vodilne položaje prepustil tekmecem. FOTO: hondanews.eu//pressreleases
Tim Gajser je v kvalifikacijah za veliko nagarado Turčije vodilne položaje prepustil tekmecem. FOTO: hondanews.eu//pressreleases
G. N.,STA
3. 9. 2022 | 17:49
2:02

Slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda), ki je predčasno že postal svetovni prvak, je v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v kraljevskem razredu MXGP v turškem Afyonkarahisarju zasedel peto mesto. Pred zadnjo dirko sezone je bil prvi Francoz Maxime Renaux (Yamaha), ki je imel 12,864 sekunde prednosti pred Gajserjem.

Drugi je bil Avstralec Mitchell Evans (Honda), tretji Švicar Jeremy Seewer (Yamaha). V Turčiji nastopa tudi drugi Slovenec Jan Pancar (KTM), v razredu MX2 je bil v kvalifikacijah sedmi. Za Francozom Tomom Viallejem (KTM), ki je bil najhitrejši, je zaostal 36,148 sekunde.

Letošnje zadnje dejanje SP v motokrosu se bo odvijalo v Turčiji, na 1725 metrov dolgi progi Afyonkarahisar. Gajser je skupnem seštevku že pred časom zbral neulovljivo prednost, trenutno pa je pri 721 točkah. S 615 si je drugo mesto tudi že zagotovil Seewer, za tretje mesto pa bo potekal troboj med Špancem Jorgejem Pradom (GasGas, 557), Nizozemcem Glennom Coldenhoffom (Yamaha, 553) in Renauxom (Yamaha, 540).

Medtem ko je petindvajsetletni Gajser že osvojil svoj peti naslov svetovnega prvaka, od tega četrtega med elito, pa v razredu MX2 prvak še ni znan. Za Pancarjem pa je najuspešnejša sezona doslej, trenutno je na 11. mestu z 257 točkami.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine