Senzacija v Augusti, Woods po 11 letih osvojil major

Tiger Woods je v kriznem obdobju odpisal golf. Tokrat v Augusti porazil vso konkurenco.
Fotografija: Takole se je osvojenega majorja po 11 letih veselil Tiger Woods. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Takole se je osvojenega majorja po 11 letih veselil Tiger Woods. FOTO: AFP

Verjetno ni golfista, ki ne bi privoščil zmage največjemu zvezdniku tega športa Tigerju Woodsu po številnih težavah, s katerimi se je soočal v zadnjem desetletju. Tokrat je v Augusti osvojil prvi letošnji turnir velike četverice. Zmage na prestižnem majorju se je razveselil prvič po letu 2008. Ker se je odtlej soočal s številnimi težavami, zasebnimi in zdravstvenimi, ter padel na dno, se je večkrat zdelo, da bo končal kariero.

A 43-letni Američan se ni vdal. "Imel sem operacijo hrbta. Obdobje ni bilo prav nič prijetno, nekaj težkih let sem moral premagati. Spet sem se vključil v življenje, bil z otroki, ju peljal v šolo. Golfa ni bilo v mojih mislih v bližnji ali daljnji prihodnosti," je razkrival Woods, s čim se je soočal. A uspelo mu je splezati iz brezna. Že lani je bil blizu vrhu na dveh majorjih. Tik pred letošnjim mastersom v Augusti pa je napovedal, da končno spet čuti, da je sposoben zmagati. Občutki ga niso izdali, petič v karieri je oblekel zeleni suknjič, prvega po letu 2005.

Zadnji dan tekmovanja v Augusti je začel z dvema udarcema zaostanka za Francescom Molinarijem, ki pa nato ni zdržal pritiska, in Woods je s 70 udarci najbližje zasledovalce, rojake Dustina Johnsona, Brooksa Koepkeja in Xandra Schauffela, premagal za en udarec. "Bil sem potrpežljiv. Nadziral sem čustva, udarce, uvrstitev," je razkril Woods, ki je osvojil 15. major v karieri. Od rekorderja Jacka Nicklausa ga zdaj ločijo le še trije.

Naslednji turnir velike četverice bo na sporedu sredi maja.

Od rekorderja Jacka Niklausa ga ločijo le še trije majorji. V svoji zbirki jih ima zdaj petnajst. FOTO: AFP
Od rekorderja Jacka Niklausa ga ločijo le še trije majorji. V svoji zbirki jih ima zdaj petnajst. FOTO: AFP

 

Komentarji: