Konec razprodaje točk, Jeseničani so se znesli nad Zell am Seejem

Železarji so vpisali eno najprepričljivejših zmag v zadnjih letih, v 14. dvoboju sezone AHL so zadeli kar dvanajstkrat.
Fotografija: Zmaji so sprožali prazne naboje. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Zmaji so sprožali prazne naboje. FOTO: Blaž Samec/Delo

Zell am See – Hokejisti SIJ Acronija Jesenic imajo dovolj rezultatske krize in razprodaje točk. Po štirih zaporednih porazih v alpski ligi so se danes v 14. kolu na gostovanju v Zell am Seeju znesli nad domačimi »medvedi« in jih odpravili z neverjetnih 12:2 (4:1, 4:1, 4:0). Verjetno večina igralcev niti sama ne ve, komu in kdaj je nazadnje zabila toliko golov, po učinkovitosti pa je prednjačil kanadski novinec Philippe Paradies, ki se je med strelce vpisal kar petkrat.


Z vsaj točko kar 16 igralcev


Izkazal se je tudi Gašper Glavič s tremi goli in eno asistenco, medtem ko je vsaj po eno točko prispevalo kar 16 jeseniških hokejistov, ki so bili izjemno učinkoviti – sprožili so namreč 41 strelov v tekmečev okvir vrat in po šestkrat ukanili Patricka Machreicha in Dominika Franka. Tudi pri gostih sta med vratnicami priložnost dobila dva čuvaja mreže, najprej Kanadčan Clarke Saunders, zadnje četrt ure pa tudi Urban Avsenik. Po enkrat so zadeli še Urban Sodja, Patrik Rajsar, Nik Pem in Gašper Seršen.


Zupančič zmagal v Tivoliju


SŽ Olimpija pa je z drugim zaporednim porazom in četrtim v sezoni zdrsnila na tretje mesto na razpredelnici AHL. Pred domačimi navijači pod Rožnikom je premoč z 1:4 (1:1, 0:1, 0:2) priznala Feldkirchu, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Nik Zupančič. Ljubljančani so bili agilnejši v napadu (razmerje strelov 38:30), a se je zelo izkazal vratar gostov Alex Caffi. Zmaji so v 14. minuti še izkoristili številčno premoč in prek Aleša Kranjca izenačili na 1:1, v nadaljevanju pa se je tehtnica nagnila na stran gostov, ki so v zadnjih šestih obračunih petkrat zmagali.

Preberite še:

Komentarji: