Kopitarjevi Kralji ostajajo v igri za vrh zahodne konference

Hokejisti Los Angeles Kings po zmagi nad Winnipegom s 4:1, pri kateri je Anže Kopitar prispeval podajo, ostajajo na drugem mestu zahodne konference.
Fotografija: Mar 25, 2023; Los Angeles, California, USA; Winnipeg Jets left wing Nikolaj Ehlers (27) moves in for a shot on goal against Los Angeles Kings center Anze Kopitar (11) during the third period at Crypto.com Arena. Mandatory Credit: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports Foto Gary A. Vasquez Usa Today Sports
Odpri galerijo
Mar 25, 2023; Los Angeles, California, USA; Winnipeg Jets left wing Nikolaj Ehlers (27) moves in for a shot on goal against Los Angeles Kings center Anze Kopitar (11) during the third period at Crypto.com Arena. Mandatory Credit: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports Foto Gary A. Vasquez Usa Today Sports

Hokejisti Los Angeles Kings so zabeležili novo zmago v igri za vrh zahodne konference. Na domačem ledu so s 4:1 premagali Winnipeg Jets. S tem so ohranili drugo mesto v izjemno strnjenem vrhu zahodne konference. Kapetan Kraljev Anže Kopitar je pri zmagi prispeval podajo.

Kralji so dosegli točko na 11 tekmi zapovrstjo, s tem pa so izenačili klubski rekord za najdaljši niz tekem z osvojeno točko. V tem času so devetkrat zmagali, dvakrat pa so izgubili po podaljšku. Na dvoboju z Winnipegom je dva gola dosegel Viktor Arvidsson, v vratih pa je Joonas Korpisalo obranil 25 strelov. Za moštvo iz Los Angelesa je to že deseta tekma po vrsti, na kateri niso prejeli več kot dva gola.

"To je izjemni podatek, moramo biti zadovoljni s tem, da dobro ščitimo naše vratarje," je o učinkoviti obrambi dejal trener Todd McLellan.

Mar 20, 2023; Los Angeles, California, USA; Los Angeles Kings right wing Adrian Kempe (9) and center Anze Kopitar (11) celebrate after scoring during second period against Calgary Flames at Crypto.com Arena. Mandatory Credit: Jonathan Hui-USA TODAY Sports Foto Jonathan Hui Usa Today Sports
Mar 20, 2023; Los Angeles, California, USA; Los Angeles Kings right wing Adrian Kempe (9) and center Anze Kopitar (11) celebrate after scoring during second period against Calgary Flames at Crypto.com Arena. Mandatory Credit: Jonathan Hui-USA TODAY Sports Foto Jonathan Hui Usa Today Sports

Kopitar je podal pri zadetku Drewa Doughtyja za 3:1 v samem začetku zadnje tretjine. Winnipeg je pred tem v zaključku druge tretjine z golom Pierra-Luca Dubioisa zmanjšal zaostanek na 2:1.

Kralji, ki bodo v noči iz nedelje na ponedeljek gostili ekipo St. Louis Blues, za štiri točke zaostajajo za vodilno ekipo na zahodu Las Vegas Golden Knights. Ti so v pretekli noči po podaljšku s 4:3 premagali Edmonton Oilers. Zmagoviti gol je v tretji minuti podaljška dosegel Nicolas Roy.

Devet tekem pred koncem rednega dela ima Los Angeles točko prednosti pred Minnesoto Wild in dve pred zvezdami iz Dallasa. Slednje so izpustilie priložnost, da bi se izenačile s Kralji, ko so na domačem ledu z 1:3 izgubile proti Vancouvru. Minnesota je v minuli noči s 3:1 premagala Chicago.

Preberite še:

Komentarji: