Železarjem točka v Vipitenu

Že v soboto na Jesenicah derbi z Asiagom
Fotografija: Tadej Čimžar (v rdečem dresu) je z golom in podajo prispeval viden delež k točki Jesenic na Južnem Tirolskem.
FOTO Leon Vidic
Odpri galerijo
Tadej Čimžar (v rdečem dresu) je z golom in podajo prispeval viden delež k točki Jesenic na Južnem Tirolskem. FOTO Leon Vidic

Vipiteno – Po silno izenačenem in negotovem boju so Jeseničani v 2. kolu alpske hokejske lige osvojili točko za remi po 60 minutah, nakar so po podaljšku brez golov odločali kazenski streli, pri teh pa so bili natančnejši gostitelji iz Vipitena (4:3; 0:1, 3:0, 0:2; 0:0, 1:0).

 Po uvodni gladki zmagi na domačem ledu v novi sezoni alpske lige s Cortino (7:1) so železarji tudi na Južnem Tirolskem spodbudno začeli in po uvodni tretjini z Bašičevim golom vodili z 1:0. Toda gostitelji, ki jih vodi novi slovenski selektor Ivo Jan, so zlasti na krilih dvakratnega strelca Jureta Sotlarja, v preteklosti je igral tako za Olimpijo kot Jesenice, izid zasukali in si pred zadnjo tretjino priigrali že lepo prednost – 3:1. 

Moštvo slovenskih prvakov, tokrat brez udarnega aduta Davida Rodmana, se ni vdalo, Tadej Čimžar in Urban Sodja sta zadela za izenačenje in nato podaljšek, v katerem ni bilo gola odločitve. Zmagovalca so tako dali kazenski streli, drugo točko so osvojili gostitelji.

Nova zahtevna preizkušnja pa je pred jeseniškimi hokejisti že v soboto – v Podmežaklo, ob 18. uri, prihajajo branilci lovorike v alpski ligi, hokejisti iz Asiaga. 

Komentarji: