Roglič odpovedal udeležbo na virtualni dirki, bo pa podaril dres

Slovenski kolesarski zvezdnik zaradi poškodb, ki jih je utrpel na dirki Pariz–Nica, ne bo sodeloval na sobotni etapi.
Fotografija: Primož Roglič se je poškodoval v zaključni etapi dirke Pariz–Nica. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Odpri galerijo
Primož Roglič se je poškodoval v zaključni etapi dirke Pariz–Nica. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP

Slovenskega kolesarskega zvezdnika Primoža Rogliča zaradi poškodb po padcih na dirki Pariz–Nica preteklo nedeljo ne bo nastopil na virtualni dirki po Sloveniji, je sporočil organizator tekmovanja, kolesarski klub Adria Mobil.

Najboljši kolesar mednarodne lestvice je na zadnji etapi dirke Pariz–Nica dvakrat padel in si ob tem izpahnil ramo ob drugih odrgninah po telesu.

Ob tem, da je izgubil skupno zmago, je ostal tudi brez možnosti hitre regeneracije in posledično že dogovorjenega sodelovanja na četrti etapi virtualne dirke Po Sloveniji, so dodali organizatorji v izjavi za javnost.

Sobotna virtualna etapa od Bohinja do Pokljuke bo tako minila brez udeležbe slovenskega zvezdnika, ki bo skušal okrevati do dirke po Baskiji (5. - 10. april).

Vseeno se je Roglič, tudi ambasador slovenskega turizma, spomnil na udeležence prihajajoče sobotne etape Bohinj - Pokljuka. Organizatorji virtualne dirke bodo ob koncu sobotne etape med vsemi udeleženci, ki bodo prispeli v cilj na Pokljuki, izžrebali dres Primoža Rogliča (Jumbo-Visma), ki ga bo naš šampion podpisal in poslal srečnemu izžrebancu.

Do konca virtualne kolesarske dirke Po Sloveniji sta še dve etapi, sobotna od Bohinja do Pokljuke in kronometer po ulicah Ljubljane, ki bo prihodnjo soboto.

Preberite še:

Komentarji: