Katastrofa Dončićevega Dallasa, Dragić je še počival (VIDEO)

Miami se je dokopal do pomembne zmage proti Atlanti, Dallas proti Brooklynu prekratek za kar 39 točk.
Fotografija: Luka Dončić je ob koncu prvega polčasa navdušil z noro trojko s sredine igrišča. FOTO: Andy Marlin/Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić je ob koncu prvega polčasa navdušil z noro trojko s sredine igrišča. FOTO: Andy Marlin/Reuters

Miami – Košarkarji moštva Miami Heat ohranjajo možnosti za preboj v končnico lige NBA. Sinoči so se morali pred 19.600 gledalci v domači dvorani American Airlines Arena resda krepko potruditi za mukoma priborjeno zmago s 114:113 nad nižje rangirano Atlanto, a so z 29. uspehom v sezoni le še eno zmago oddaljeni od mejnega osmega mesta na razpredelnici vzhodne konference, ki ga zaseda ekipa Orlanda, ki ima za nameček dva odigrana dvoboja več. Do konca rednega dela bo torej odločala sleherna zmaga.


Datum vrnitve še ni znan


Vročica se je do sinočnje tekme prebila brez pomoči ljubljanskega asa Gorana Dragića, ki je drugič zapovrstjo prisilno počival zaradi poškodovane mečne mišice na levi nogi, zaradi česar je izpustil že tudi nedeljski dvoboj z Brooklynom. Kdaj bo Dragić ponovno zmogel polne obremenitve, iz kluba še niso sporočili, njegovega povratka še ni mogel napovedati niti trener Erik Spoelstra. Po težki in dolgi poškodbi kolena se je na parkete vendarle vrnil konec februarja, vendar pa odigral zgolj štiri dvoboje.


Izenačeno po treh četrtinah


Miami je bil sicer večino prvega polčasa v rahlem vodstvu, vendar pa sta zasedbi na glavni odmor odšli povsem poravnani (61:61). Podobno je bilo po koncu tretje četrtine (85:85), v zadnjem delu pa je Atlanta nazadnje za točko vodila pri 93:92. To je gostitelje podžgalo, da so v hipu ušli na +10, tedaj se je zdelo, da je odpor poražencev strt. Vendar pa gostje niso položili orožja, v končnici so znova strnili vrste in se približali na zgolj točko zaostanka, za popoln zasuk pa jim je zmanjkalo moči in časa.


Wadovih 14 v zadnji četrtini


V zmagovalnem moštvu se je izkazal 37-letni veteran s klopi Dwyane Wade s 23 točkami, od tega jih je kar 14 nanizal v ključnih trenutkih zadnje četrtine. Dobro sta mu sledila tudi Josh Richardson (19) in Justise Winslow (18), ki je ponovno nadomestil Dragića. Center Hassan Whiteside se je vrnil v kader, vendar večino časa prebil na klopi in prispeval le štiri točke. Pri poražencih je izstopal rezervist Vince Carter, ki je vseh 21 točk dosegel s trojkami (iz enajstih poskusov). Nov izziv Miami čaka v noči na četrtek, ko bo gostoval pri sosedu na lestvici Charlottu.


Drugič pod 90 točkami


Mnogo manj uspešen pa je bil Dallas, ki je na gostovanju pred 17.064 gledalci v dvorani Barclays Center v New Yorku doživel pravcato katastrofo, saj ga je domači Brooklyn odpravil s kar 127:88. To je bil najhujši Dallasov poraz v sezoni, še težji od nedeljskega (81:111) pred domačim avditorijem proti Memphisu. Zdaj gre moštvu, ki je torej že drugič zapovrstjo doseglo manj kot 90 točk, že močno za nohte glede napredovanja v izločilne boje, saj na trinajstem mestu zahoda za osmim zaostaja že za devet zmag (ob dveh tekmah manj).




Delni izid 5:27


Hud poraz se je nakazoval že v prvi četrtini, v kateri je Brooklyn po devetih zaporednih točkah pobegnil z 31:19, že pred glavnim odmorom pa razliko oplemenitil do +24. Pa niti to še ni bilo dovolj, poraženci so namreč povsem mrknili ob prehodu iz tretjega v zadnji del po delnem izidu 5:27. Tedaj, ko je bil razkorak med tekmecema največji, kar 44 točk, je bilo vprašanje zgolj še, koliko bodo zmogli razglašeni gostje ublažiti težak poraz z drugim največjim številom prejetih točk v sezoni. Novo priložnost bodo imeli v noči na četrtek na gostovanju v Washingtonu.


Slab met Dončića


Iz povprečja ni mogel štrleti niti 20-letni slovenski čudežni deček Luka Dončić, ki se je v nekaj manj kot 29 minutah na parketu ob slabem metu ustavil pri 16 točkah (prosti meti 1:4, za dve 3:9, trojke 3:7), dodal pa še šest skokov, dve blokadi ter po eno asistenco in pridobljeno žogo, obenem si je privoščil dve napaki. Učinkovitejši od njega je bil Dwight Powell z 20 točkami, od tega s petimi trojkami, pri zmagovalcih pa so več kot polovico točk vpisali rezervisti z DeMarrom Carrollom (22) na čelu. D'Angelo Russell se je razveselil dvojnega dvojčka za 13 točk in 11 podaj.

Preberite še:

Komentarji: