Kristaps Porzingis z Bostonom bliže prstanu kot z Dallasom

Nekdanji soigralec Luke Dončića pri teksaškemu moštvu bo NBA kariero nadaljeval pri lanskemu finalistu in z letno plačo 33 milijonov evrov.
Fotografija: Kristaps Porzingis in Luka Dončić sta bila del Dallasovega projekta za naslov prvaka v ligi NBA, zdaj pa je bliže prstanu visoki Latvijec. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Kristaps Porzingis in Luka Dončić sta bila del Dallasovega projekta za naslov prvaka v ligi NBA, zdaj pa je bliže prstanu visoki Latvijec. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports

V ligi NBA je tržnica igralcev v polnem razmahu. Tik pred realizacijo je po poročanju ESPN odmeven dogovor treh klubov: Kristaps Porzingis bi odšel k Bostonu, Marcus Smart iz Bostona k Memphisu, Washington pa bo dobil Tyusa Jonesa iz Memphisa in drugi izbor na letošnjem naboru NBA.

ESPN je dodal, da se je Porzingis v svoji pogodbi za prihajajočo sezono dogovoril za 33 milijonov evrov.

Washington bo pridobil tudi košarkarja Bostona Danila Gallinarija in Mika Muscalo, dodaja ESPN.

Osemindvajsetletni Porzingis, ki ga je na naboru leta 2015 izbrali New York, je leta 2019 zapustil Dallas, nato pa ga je februarja 2022 kupil Washington. V minuli sezoni je v povprečju dosegal 23,2 točke na tekmo.

Devetindvajsetletni Smart je v sezoni 2021/22 prejel naziv najboljšega obrambnega igralca lige NBA, trikrat pa je bil izbran v najboljšo obrambno ekipo. V prejšnji sezoni je na 61 tekmah v povprečju dosegal 11,5 točke, 6,3 podaje, 3,1 skoka in 1,5 ukradene žoge. V devetih sezonah lige NBA, vse je preživel pri Bostonu, ima povprečje 10,6 točke, 4,6 podaje, 3,5 skoka in 1,6 ukradene žoge.

Sedemindvajsetletni Jones je štiri sezone odigral pri grizlijih, potem ko je svojo kariero v NBA začel pri Minnesoti in tam preživel štiri sezone. V prejšnji sezoni je v povprečju dosegal 10,3 točke, 5,2 podaje in 2,5 skoka na tekmo.

Preberite še:

Komentarji: