Leonard eksplodiral ob zmagi nad Utahom, Milwaukee zmlel Detroit (VIDEO)

Košarkarji Toronta so premagali Utah Jazz s 122:116 predvsem po zaslugi strelskega izbruha Kawhija Leonarda.
Fotografija: Kawhi Leonard je imel enega svojih večerov, zaradi katerih si ga v svojih vrstah želi vsako moštvo v ligi NBA. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kawhi Leonard je imel enega svojih večerov, zaradi katerih si ga v svojih vrstah želi vsako moštvo v ligi NBA. FOTO: Reuters

Ko je Kawhi Leonard zdrav in v formi, je zagotovo eden od petih najboljših igralcev v ligi, ekstremni strelski dosežki pa pri njem vendarle niso tako zelo pogosti. Zato je bila njegova forma v noči na sredo res nekaj posebnega, proti Utahu je dosegel kar 45 točk in jim dodal še šest skokov.

Še bolj zavidljiv je Leonardov dosežek ob pogledu na število metov, ki jih je porabil. Do 45 točk je prišel z le 22 meti, zgrešil jih je le šest in iz igre metal skoraj 73-odstotno. Do zmage je Torontu pomagal tudi tokrat razpoloženi Pascal Siakam z 28 točkami in 10 skoki, Raptors pa še vedno čakajo na povratek Kyla Lowryja. Pri Utahu se je zbudil kar nekoliko pozabljeni Jae Crowder, s 30 točkami je bil prvi strelec svoje ekipe.



Z odlično formo nadaljujejo tudi košarkarji Milwaukeeja, ki so Detroit premagali s kar 121:98. Giannis Antetokounmpo si je lahko privoščil nekoliko bolj miren večer, dosegel je zanj skromnih 15 točk, Blestel je Brook Lopez, ki jih je dosegel 25. Milwaukee je že pri 26 zmagah in se bo do konca boril s Torontom, ki ima dve zmagi več, za vrh Vzhoda po rednem delu lige.

Denver Nuggets so premagali New York Knicks s 115:108, Portland je s 113:105 ugnal Sacramento, Los Angeles Clippers pa so morali priznati premoč Philadelphii s 113:119.

Komentarji: