Čudežni fant navdušil tudi številne oglednike klubov iz NBA (VIDEO)

Slovenski košarkarski biser je v polfinalu evrolige v 30 minutah prispeval 16 točk, 7 skokov, 2 asistenci in 1 ukradeno žogo.
Fotografija: Luka Dončić je navduševal tudi v evroligaškem polfinalu. Foto Andrej Isaković/AFP
Odpri galerijo
Luka Dončić je navduševal tudi v evroligaškem polfinalu. Foto Andrej Isaković/AFP

Beograd – Po sinočnji polfinalni zmagi madridskega Reala nad CSKA iz Moskve (92:83) na zaključnem turnirju četverice košarkarske evrolige v Beogradu je imel največ dela s sedmo silo ravno 19-letni slovenski biser Luka Dončić, ki je bil pred 15.232 gledalci med najopaznejšimi na parketu, v 30 minutah je prispeval 16 točk (prosti meti 6:8, za dve 2:6, trojke 2:6), sedem skokov, dve asistenci in eno ukradeno žogo, privoščil si je tri napake in dvoboj končal s statističnim indeksom 18, enako kot tudi moštvena kolega Gustavo Ayon in Trey Thompkins. Anthony Randolph je bil s po dvema točkama, skokoma in podajama v devetih minutah manj opazen. Luka se je že uvrstil v idealno peterko sezone, ob 21.30 pa bo znano, ali ga bodo - kot glavnega kandidata - izbrali tudi za najkoristnejšega igralca (MVP) evroligaške sezone.


»Iz lanskega polfinala smo se veliko naučili«


»Čudovito. Težka tekma, težka sezona z vsemi poškodbami, ki so nas pestile. Vesel sem, da smo tukaj. Vsi smo opravili odlično delo, še posebej v obrambi. Eden od ključev do uspeha je bil ustaviti Chacha (Sergia Rodrigueza), da ni mogel niti zadevati niti podajati. Pokazali smo dobro predstavo. Iz lanskega polfinala smo lahko potegnili dobre in slabe stvari – slabe, ker smo izgubili, dobre, ker smo se iz tega ogromno naučili. Zdaj se vsakega izziva lotimo z vsem srcem,« je po dvoboju poudaril Dončić, ki so ga – pred junijskim naborom onstran »luže« – sinoči v živo spremljale tudi kamere NBA TV. Zato so še toliko bolj odmevale njegove besede izpred dvoboja: »Nisem prepričan, da sta tekmi v Beogradu moji zadnji v evroligi. Moramo še sprejeti odločitev, verjetno po sezoni.«


Pod lupo oglednikov 16 ekip iz NBA


Ravno zaradi ljubljanskega najstnika je na zaključni turnir v Beograd svoje oglednike poslalo kar 16 moštev iz lige NBA, med njimi tudi stalni finalist zadnjih sezon Cleveland. Seveda pa ne manjka niti odprava Phoenixa, ki bo na naboru lahko izbiral prvi, Dončićeva nastopa v Srbiji se bosta tako še enkrat znašla pod drobnogledom klubskega lastnika Roberta Sarverja in podpredsednika Jamesa Jonesa. Kot je čivknil odličen poznavalec dogajanja v NBA, košarkarski novinar David Pick, so bili sinoči na tribunah tudi predstavniki Dallasa, Miamija, Toronta, Oklahome, Washingtona, Philadelphie, obeh moštev iz Los Angelesa, San Antonia, Portlanda, New Orleansa, Brooklyna, Utaha in seveda Sacramenta, v imenu katerega se je v domovino vrnil Vlade Divac. Finalni dvoboj Reala in Fenerbahčeja bo jutri ob 20. uri.

Bil je pod drobnogledom predstavnikov 16 klubov iz lige NBA. Foto Andrej Isaković/AFP
Bil je pod drobnogledom predstavnikov 16 klubov iz lige NBA. Foto Andrej Isaković/AFP

 

Komentarji: