Poraz Dallasa ob mejniku Nowitzkega (VIDEO)

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić tokrat v statistiko vpisal 13 točk.
Fotografija: Luka Dončić je moral tokrat s soigralci pri Dallasu priznati premoč košarkarjem Phoenixa. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Luka Dončić je moral tokrat s soigralci pri Dallasu priznati premoč košarkarjem Phoenixa. FOTO: AFP

Phoenix – Košarkarji moštva Phoenix Suns, ki jih vodi nekdanji selektor slovenske reprezentance Igor Kokoškov, so prekinili niz treh zaporednih zmag igralcev kluba Dallas Mavericks v ligi NBA, potem ko so jih pred svojimi navijači premagali z 99:89. Junak tekme je bil Američan T.J. Warren, ki je k zmagoslavju Sonc prispeval kar 30 točk.

Za goste, za katere je po dolgem času zaigral tudi nemški zvezdnik Dirk Nowitzki, sta jih največ dosegla Američana Harrison Barnes (15) in DeAndre Jordan (14). Slovenski čudežni deček Luka Dončić je na parketu prebil 31 minut, v statistiko pa je tokrat vpisal 13 točk (z metom za dve: 5:7, za tri: 1:5), pet skokov, šest podaj, dve ukradeni in štiri izgubljene žoge.


Nowitzki, ki je začel že svojo 21. sezono v ligi NBA, vse v Dallasovem dresu, kar je nov rekord, je igral le šest minut in dosegel dve točki. »Lepo je biti nazaj. Očitno me čaka še veliko dela. Doslej sem tekel na tekaški stezi, kar ni enako kot igrati v ligi NBA proti skupini 20-letnikov,« se je ob vrnitvi pošalil 40-letni Nemec.

Naslednjo tekmo bodo Telički odigrali v noči na ponedeljek, ko bodo gostovali pri ekipi Sacramento Kings.

Drugi izidi – Houston Rockets : Los Angeles Lakers 126:111, San Antonio Spurs : LA Clippers 125:87, Orlando Magic : Chicago Bulls 97:91.

 

Komentarji: