Inter preskočil špansko oviro

Samir Handanović je ohranil mrežo nedotaknjeno. Danci in Ukrajinci naprej s 3:0. Martial zadel za zmago Manchester Uniteda. V četrtek še štiri tekme.
Fotografija: Samir Handanović je napadalcem Getafeja preprečil veselje. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Odpri galerijo
Samir Handanović je napadalcem Getafeja preprečil veselje. FOTO: Ina Fassbender/AFP

Inter je na začetku preživel silovite napade Getafeja, potem pa po zadetku Romeluja Lukakuja v 33. minuti prevzel nadzor nad tekmo in se v Gelsenkirchnu po 2:0 (Eriksen 83.) prebil v četrtfinale evropske lige.

To pomeni, da nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović ostaja v igri za lovoriko. Favorit Manchester United se je sprehodil prek Linza (2:1, prva tekma 5:0), odločilni gol na Old Traffordu je zabil Anthony Martial v 88. minuti.



Man. United je favorit tekmovanja, ki se bo nadaljevalo s četrtfinalom v štirih nemških mestih.
 

Ukrajinci in Danci s 3:0


Na prvih današnjih tekmah sta se København in Šahtar Donjeck z domačima zmagama s 3:0 prva prebila v četrtfinale. Danci so več kot nadoknadili zaostanek z 0:1 proti turškemu prvaku Istanbul Basaksehir, Ukrajinci pa več kot ubranili prednost s prve tekme v Wolfsburgu (2:1).

Šahtar je v končnici strl odpor Wolfsburga. FOTO: Valentyn Ogirenko/Reuters
Šahtar je v končnici strl odpor Wolfsburga. FOTO: Valentyn Ogirenko/Reuters


Jutri bodo še štiri srečanja osmine finala drugega tekmovanja pod okriljem Uefe: Bayer Leverkusen – Rangers (3:1), Sevilla – Roma (ena tekma), Basel – Eintracht (3:0) in Wolverhampton – Olympiakos (1:1).



Samir Handanovič je zadnji slovenski up v evropski ligi. FOTO: Lars Baron/AFP
Samir Handanovič je zadnji slovenski up v evropski ligi. FOTO: Lars Baron/AFP

Preberite še:

Komentarji: